ομαλος λειχηνας θεραπεια | ανευρυσμα καρδιας | βιορυθμος σημασία | ποση ωρα να βαψω τα κοκκινα αυγα

Ελεύθερα λιπαρά οξέα υψηλού κινδύνουΟι υγιείς άνδρες μέσης ηλικίας, οι οποίοι όμως έχουν υψηλά επίπεδα ορισμένων ελεύθερων λιπαρών οξέων στο αίμα τους, κινδυνεύουν κατά 70% περισσότερο να υποστούν ένα καρδιακό επεισόδιο το οποίο μπορεί να αποβεί μοιραίο, σύμφωνα με έρευνα Γάλλων επιστημόνων που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Circulation της American Heart Association.

Μέχρι σήμερα ήταν γνωστό ότι τα υψηλά επίπεδα λιπαρών οξέων, μπορούσαν να προκαλέσουν επικίνδυνες αρρυθμίες σε ασθενής που ήδη αντιμετώπιζαν καρδιολογικά προβλήματα.

Η Γαλλική ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον Δρ. Xavier Jouven αφού μελέτησε τα ιστορικά 5200 ανδρών ηλικίας 42 έως 53 ετών, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μείωση των ελεύθερων λιπαρών οξέων στο αίμα, αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα πρόληψης κάποιου καρδιακού επεισοδίου.

Τα λιπαρά οξέα – μια κατηγορία των λιπιδίων- απελευθερώνονται στο αίμα από το λιπώδη ιστό και ο τύπος και η ποσότητά τους έχει άμεση σχέση με τη διατροφή . Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η υψηλή συγκέντρωση τους επηρεάζει τη λειτουργία του καρδιακού μυ, αν και δεν έχουν ακόμα κατορθώσει να εξηγήσουν τον ακριβή μηχανισμό δράσης τους.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.