ψευδοκυηση στη γυναικα | περιαρθριτιδα | δερματικες βλαβες στη νοσο του bechet | κυανωση | ασθενειες σκυλων

Εξηγήσεις Μπους για τις έρευνες με εμβρυονικά κύτταραΕξηγήσεις για τις χρηματοδοτήσεις των ερευνών με εμβριονικά κύτταρα έδωσε στο εβδομαδιαίο ραδιοφωνικό μήνυμα του ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζορτζ Μπους, καθώς όπως και ο ίδιος παραδέχτηκε οι έρευνες αυτές μπορεί να αποτελούν μια μεγάλη υπόσχεση, αλλά μπορεί να κρύβουν και κινδύνους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε σαφές ότι οικονομική υποστήριξη θα πάρουν οι 60 υπάρχουσες 'γραμμές' αρχέγονων κυττάρων που έχουν δημιουργηθεί από έμβρυα κατεστραμμένα, δηλαδή από έμβρυα για τα οποία έχει ήδη αποφασιστεί το θέμα της ζωής και του θανάτου.

Την ίδια στιγμή αρνήθηκε να επιτρέψει τη συγκέντρωση αρχέγονων κυττάρων από περίπου 100 χιλιάδες κατεψυγμένα έμβρυα σε κλινικές τεχνητής γονιμοποίησης, όπως θα προτιμούσαν οι επιστήμονες.

Με την απόφασή του αυτή ο κ. Μπους επιλέγει μία μέση οδό, ανάμεσα σε εκείνους που ζητούν όσο περισσότερο έρευνα σε αρχέγονα κύτταρα γίνεται και σε εκείνους που αντιτίθενται σε κάθε έρευνα που καταστρέφει τα ανθρώπινα έμβρυα.

Σημαντικοί επιστήμονες δήλωσαν ότι αν και η απόφαση είναι μία καλή αρχή θα επιβάλλει περιορισμούς στην ιατρική έρευνα. Νομοθέτες στην Ουάσινγκτον νωρίτερα είχαν πει ότι η απόφαση Μπους τους ενθάρρυνε, ενώ άλλοι συνάδελφοι τους είχαν εκφράσει την ανησυχία ότι μπορεί και να μην εξυπηρετήσει τις ανάγκες των επιστημόνων και άφησαν να εννοηθεί ότι ενδέχεται να πιέσουν νομοθετικά να δοθεί άδεια για ευρύτερη έρευνα.

Πάντως ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος υποστηρίζοντας την απόφαση του τόνισε "ότι επιτρέπει την εξερεύνηση των δυνατοτήτων της έρευνας εμβρυακών αρχέγονων κυττάρων χωρίς να περάσει κανείς τη λεπτή αλλά βασική βιοηθική γραμμή".

Στο ραδιοφωνικό του μήνυμα έξεφρασε την ανησυχία του ότι πρόσφατα επιστήμονες δημιούργησαν ανθρώπινα έμβρυα σε δοκιμαστικούς σωλήνες μόνο για να πειραματιστούν, ενώ για μία ακόμη φορά τόνισε ότι αντιτίθεται στην κλωνοποίηση του ανθρώπου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.