Νέες έρευνες για την ασφάλεια των κινητών τηλεφώνων

Εθελοντές θα χρησιμοποιηθούν σε νέα προγράμματα της βρετανικής κυβέρνησης, προκειμένου να εξεταστεί η ασφάλεια των κινητών τηλεφώνων για την ανθρώπινη υγεία. Η ομάδα δράσης για τα κινητά τηλέφωνα στη Βρετανία πρόκειται να ανακοινώσει 14 ερευνητικά προγράμματα, τα οποία θα εξετάσουν το αν τα κινητά αποτελούν κίνδυνο για την υγεία.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αποδείξεις για το ό,τι τα κινητά τηλέφωνα βλάπτουν την υγεία, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ενδείξεις από διάφορες έρευνες οι οποίες δείχνουν ότι τα κινητά επηρεάζουν την εγκεφαλική λειτουργία.

Μάλιστα ανεξάρτητες έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά διατρέχουν ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο, λόγω του ό,τι τα οστά του κρανίου είναι πολύ πιο λεπτά.

Τον περασμένο χρόνο μάλιστα, η βρετανική κυβέρνηση εξέδωσε εκατομμύρια φυλλάδια, συμβουλεύοντας τα παιδιά να περιορίσουν τη χρήση κινητών τηλεφώνων, μόνο για τις απολύτως απαραίτητες κλήσεις.

Και ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο, πολλοί εκ των οποίων είναι παιδιά, η βρετανική ομάδα δράσης πρόκειται να επενδύσει 7,4 εκατομμύρια λίρες, προκειμένου να διαπιστωθεί το αν τελικά η χρήση του κινητού είναι επικίνδυνη.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση