με ποσα μλ κανω μαντου | ???????? ???????? | ανισοκυττάρωση εγκυμοσυνη | εξαρθρωση γναθου | άφθες στη γλώσσα

Εγχείριση προστάτη με... ρομποτική βοήθειαΜε τη βοήθεια ενός ρομπότ, χειρουργοί από το νοσοκομείο St Mary's Hospital στο Λονδίνο, πραγματοποίησαν επέμβαση προστάτη σε ασθενή 61 ετών, με απόλυτη επιτυχία και μάλιστα αφήνοντας πολύ μικρά σημάδια από τομές στην κοιλιακή χώρα.

Το ρομποτικό σύστημα με το όνομα "da Vinci" έχει τρία ρομποτικά χέρια τα οποία κατευθύνει ο χειρουργός με τη χρήση ενός μοχλού (joystick).

Ο χειρουργός διαθέτει τρισδιάστατη εικόνα από την περιοχή της εγχείρησης, μια και το ένα από τα χέρια του ρομπότ διαθέτει δύο μικροκάμερες.

Το νέο αυτό ρομποτικό σύστημα παρέχει απόλυτη ακρίβεια στις κινήσεις, κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία στην εγχείρηση προστάτη, μεταφράζοντας τις κινήσεις του χειρουργού σε πολύ σταθερούς χειρισμούς του ρομποτικού χεριού στο άλλο άκρο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.