Ασθένειες σκύλων | μπορει ο 13χρονος να κανει βαρη; | λιποπρωτεινη lpa | αρρυθμιες αιτια | μυς | μεγακολο

Γονίδιο επηρεάζει τη δράση των φαρμάκων κατά του AIDSΗ ύπαρξη μίας παραλλαγής του γονιδίου , P-glycoprotein (PGP), είναι πιθανόν να μειώνει την αποτελεσματικότητα των αντιρετροϊκών φαρμάκων που χορηγούνται στους ασθενείς με AIDS, σύμφωνα με τα αποτελέσματα ερευνών του Institute of Clinical Pharmacology στην Στουτγάρδη.

Η γονιδιακή αυτή παραλλαγή, η οποία ευθύνεται για την παραγωγή μιας πρωτεΐνης που έχει την ιδιότητα να μεταφέρει τις δραστικές ουσίες των αντιρετροϊκών φαρμάκων εκτός των κυττάρων, αναστέλλοντας έτσι την δράση τους, συναντάται πιο συχνά στους κατοίκους της Δυτικής Αφρικής, και στους Αφροαμερικανούς, ενώ είναι πιο σπάνια στους λευκούς και στους Ασιάτες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας, κατά την οποία μελετήθηκαν δείγματα DNA 142 κατοίκων της Δ. Αφρικής, 41 Αφροαμερικανών, 50 Γιαπωνέζων και 537 λευκών, το 83% των κατοίκων της Δ. Αφρικής και το 61% των Αφροαμερικανών, είχαν δύο αντίγραφα του γονιδίου (ένα από κάθε γονέα), σε αντίθεση με τους ασιάτες και τους λευκούς που το ποσοστό αυτό ήταν 26%.

Οπως επισημαίνει ο επικεφαλής της έρευνας Δρ. Matthias Schwab, η ανακάλυψη αυτή εξηγεί τις διαφορές που παρατηρούνται στην αποτελεσματικότητα των φαρμάκων αυτών σε ασθενείς διαφορετικών εθνικοτήτων.

Η περετέρω έρευνα και μελέτη των συνεπειών της ύπαρξης της γονιδιακής αυτής παραλλαγής θα βοηθήσει τους επιστήμονες να καθορίζουν με μεγαλύτερη ακρίβεια την θεραπεία ασθενών με AIDS, αναλόγως της εθνικής ομάδας στην οποία ανήκουν.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.