λαχνωτο αδενωμα | εγκαυματα α βαθμου ποσες μερες νοσηλεια | πως οι αντρες δεχονται τον χωρισμο

Αυξάνεται η χρήση των βοτάνωνΡαγδαία άυξηση έχει σημειώσει η χρήση βοτάνων παγκοσμίως, όπως αναφέρουν Αμερικανοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Ιλλινόις στο Σικάγο. Στην Ευρωπαϊκή Ενωση οι ετήσιες πωλήσεις πλησιάζουν τα επτά δις δολάρια, ενώ στις ΗΠΑ οι πωλήσεις ξεπέρασαν τα 3,3 δις δολάρια, ενώ το 1988 κυμαίνονταν στα 200 κεταομμύρια. Τα στοιχεία αυτά δημοσιεύονται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού για τη διατροφή, Journal of Nutrition.

Η αύξηση της χρήσης των βοτάνων, ιδιαίτερα κατά την τελευταία δεκαετία έχει τόσο ιατρικές όσο και οικονομικές επιπτώσεις. Στις αναπτυσσόμενες χώρες, οι άνθρωποι σε ποσοστό που πλησιάζει το 80% βασίζονται σε παραδοσιακές μεθόδους ιατρικής που βασίζονται στη χρήση βοτάνων.

Η εκτεταμένη αυτή χρήση, έχει δημιουργήσει ερωτηματικά σε ό,τι αφορά την ποιότητα, την ασφάλεια αλλά και την αποτελεσματικότητα τέτοιων προϊόντων. Πρέπει λοιπόν να υπάρξει παγκόσμια εναρμόνιση σε ό,τι αφορά τις πληροφορίες για τις ιδιότητες των βοτάνων αλλά και των προϊόντων τους.

Για το λόγο αυτό, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, με το πρόγραμμα 'Υγεία για όλους' από το 1995 έχει αρχίσει την καταγραφή των βοτάνων που κυκλοφορούν ευρέως και παράλληλα εξετάζει όλη τη διεθνή βιβλιογραφία που αναφέρεται στη χρήση τους.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.