στενωση ισθμου αορτης | Μαγνητικη θωρακα οστα | ταχυτητα καθιζησης τιμες | τι να κανω για την αλλεργια

Αυξάνεται ο αριθμός των Βρετανών εφήβων που πίνει και καπνίζειΑυξάνεται με τα χρόνια ο αριθμός των εφήβων στη Βρετανία που πίνουν, καπνίζουν ή κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έρευνας του υπουργείου Υγείας της χώρας. Χαρακτηριστικό είναι ότι 14% των εφήβων ηλικίας 11 – 15 ετών έχουν κάνει χρήση ναρκωτικών, κυρίως ινδικής κάνναβης.

Στην έρευνα πήραν μέρος 7 χιλιάδες έφηβοι από όλη τη Βρετανία και τα αποτελέσματα της προκάλεσαν ιδιαίτερη ανησυχία στους ειδικούς, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενά τους τα παιδιά που ακολουθούν τις βλαβερές αυτές συνήθειες στην ουσία υποθηκεύουν το μέλλον της υγείας τους.

Οσον αφορά το κάπνισμα τα κορίτσια είναι πολύ πιο πιθανό να καπνίζουν σε σχέση με τα αγόρια, ενώ ο αριθμός των εφήβων που καπνίζουν αυξήθηκε κατά 10% το 2000.

Εξ΄ ίσου ανησυχητικά είναι και τα νούμερα σχετικά με την κατανάλωση αλκοόλ, όπου τα αγόρια φαίνεται να διατηρούν τα πρωτεία, καθώς το 25% πίνει αλκοολούχα ποτά, ιδίως μετά την ηλικία των 15 χρονών.

Η στροφή αυτή των εφήβων προς το αλκοόλ, το κάπνισμα αλλά και τα ναρκωτικά πιθανώς μπορεί να εξηγηθεί εν μέρει από την παρατηρούμενη αύξηση του αριθμού των διαζυγίων τα τελευταία χρόνια, αλλά και το βαρύ εργασιακό πρόγραμμα των γονιών οι οποίοι δεν μπορούν να αφιερώσουν αρκετές ώρες στα παιδιά τους.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.