εξωμητρια κυηση και περιοδος | check up γυναικων | πεπτιδικες ορμονες | δεκατα θερμοκρασια | στειρωση γατας

Σε πορεία ανόδου η βιομηχανία τροφίμων στην ΕλλάδαΘετικά και άμεσα έχει ανταποκριθεί η ελληνική βιομηχανία τροφίμων στην πρόκληση της παγκοσμιοποίησης επενδύοντας σε παραγωγή και ποιότητα και αντιμετωπίζοντας έτσι τον διεθνή ανταγωνισμό, χωρίς να χάσει θέσεις εργασίας. Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒΤ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος στη διάρκεια της ανοιχτής συνεδρίασης της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών.

Αναφερόμενος στην υλοποίηση του Γ' ΚΠΣ ο κ. Δασκαλόπουλος αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα παραδείγματα προγραμμάτων των υπουργείων Ανάπτυξης και Γεωργίας συνολικής αξίας 3,2 τρισ. δρχ. όπου η καθυστέρηση στην εφαρμογή των όρων και προϋποθέσεων που έχει θέσει η Επιτροπή από τις Βρυξέλλες έχει ξεπεράσει τους 18 μήνες, με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν σίγουρο ότι σημαντικό μέρος των σχετικών κονδυλίων δεν θα απορροφηθεί.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στην εφαρμογή του Εθνικού Συστήματος Ποιότητας από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και άλλους φορείς, παρατήρησε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να αποδεσμευτούν τα σχετικά κονδύλια είναι να ετοιμαστεί από τον ΕΦΕΤ ειδικό επιχειρηματικό σχέδιο. Μέχρι στιγμής το επιχειρηματικό αυτό σχέδιο δεν έχει ετοιμαστεί, ενώ η πρώτη φάση του προγράμματος λήγει τον Δεκέμβριο του 2002.

Αναφερόμενος στη θέση και τη διαχρονική εξέλιξη της βιομηχανίας τροφίμων, ο κ. Δασκαλόπουλος τόνισε ότι, μετά τον κλάδο της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών, ο κλάδος των τροφίμων έχει πραγματοποιήσει στη δεκαετία του 1990 τις υψηλότερες επενδύσεις στη χώρα.

Οι βιομηχανίες τροφίμων, τόνισε, βρίσκονται στο προσκήνιο των επενδυτικών πρωτοβουλιών για επενδύσεις στο εξωτερικό, ενώ αυξάνονται σταθερά οι επιδόσεις της στην εξαγωγική δραστηριότητα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.