ΕΦΕΤ: Ασφάλεια και υγιεινή τροφίμων για το 2004

Το προσχέδιο του επιχειρησιακού σχεδίου, που προετοιμάζει ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), για την ασφάλεια και την υγιεινή των τροφίμων κατά τη διεξαγωγή Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, παρουσιάστηκε σε ημερίδα με τίτλο “Ανάγκες διατροφικού προγράμματος Ολυμπιακών Αγώνων 2004 και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις” που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ΕΒΕΑ και σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων “Αθήνα 2004”.

Βασική παραδοχή του ΕΦΕΤ στην εκπόνηση του παραπάνω σχεδίου αποτελεί το γεγονός ότι το αποδεκτό επίπεδο ασφάλειας και υγιεινής των τροφίμων, όπως και η επάρκεια των μηχανισμών ελέγχου θα πρέπει να ταυτίζονται με τα Ευρωπαϊκά standards.

Στο προσχέδιο δίνεται ιδιαίτερο βάρος στην απαραίτητη προετοιμασία των επιχειρήσεων και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ώστε να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στην αυξημένη ζήτηση κατά τη διεξαγωγή των αγώνων το 2004, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα το υψηλότερο δυνατό επίπεδο ασφάλειας, υγιεινής και καταλληλότητας των προς διάθεση τροφίμων.

Η διαδικασία αυτή προβλέπει τη διαμόρφωση και έκδοση πληρούν καταλόγου “Οδηγών” ορθής υγιεινής πρακτικής (επιχειρήσεις λιανικής πώλησης, αρτοποιίας, αποθήκευσης, μεταφοράς και διανομής τροφίμων κλπ), οι οποίοι και θα αποτελέσουν τη βάση διορθωτικών ενεργειών και βελτιώσεων που θα υιοθετήσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις τροφίμων, ώστε να ανταποκριθούν στην πρόκληση του ιδιαίτερου περιβάλλοντος αναφοράς κατά τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων 2004.

Διαβάστε επίσης


Μη χάσετε καμμία δημοσίευση!

Γραφτείτε στο NewsLetter του Care


Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα