παιδικη ασπιρινη ποια ειναι | βιταμινες πολυουρια | φαρμακευτικη αγωγη εκτρωσησ | λαγονοψοϊτησ μυσ

Γιατί οι άνθρωποι παρουσιάζουν διαφορετική αντοχή στον πόνοΗ ικανότητα του εγκεφάλου να απελευθερώνει ειδικές χημικές ουσίες που καταπολεμούν τον πόνο, αλλά και ο διαφορετικός αριθμός υποδοχέων στον εγκέφαλο γι’ αυτές τις ουσίες που έχει ο κάθε άνθρωπος, εξηγούν πιθανώς την διαφορετική αντοχή στο πόνο από άτομο σε άτομο, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science.

Οι ερευνητές υπέβαλλαν εθελοντές σε μια επίπονη και οδυνηρή δοκιμασία για 20 λεπτά, προκειμένου να καταλάβουν καλύτερα πως λειτουργεί ο εγκέφαλος στα διάφορα επίπεδα του πόνου, έτσι ώστε να μπορέσουν να τον αντιμετωπίσουν.

Κάθε 15 δευτερόλεπτα τους ζήταγαν να βαθμολογήσουν σε ειδική κλίμακα την ένταση του πόνου τους, ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιούσαν με μία ειδική μέθοδο έλεγχαν την χημική δραστηριότητα του εγκεφάλου τους.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η σταδιακή αύξηση του πόνου οδηγεί τον εγκέφαλο στην απελευθέρωση χημικών ουσιών, παρόμοιες με τη μορφίνη. Αυτές οι ουσίες, γνωστές ως ενδορφίνες, επιδρούν στους ειδικούς υποδοχείς μπλοκάροντας την εξάπλωση του πόνου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι παρατηρήθηκαν μεγάλες διαφορές μεταξύ των εθελοντών όσο αφορά την χημική δραστηριότητα του εγκεφάλου κατά την διάρκεια της δοκιμασίας.

Ετσι όσοι βαθμολόγησαν με μικρότερο βαθμό την ένταση του πόνου διαπιστώθηκε ότι ο εγκέφαλος τους παρουσίαζε πιο έντονη χημική δραστηριότητα, όσο αφορά την απελευθέρωση ενδορφινών, γεγονός που πιθανώς εξηγεί γιατί ορισμένοι άνθρωποι είναι πιο ανθεκτικοί στον πόνο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.