οστινός ιστος | παιδικες αρρωστιες εξανθηματα | πυωδης αμυγδαλιτιδα | δημοσιευσεις παπαβραμιδης θεοδοσης

Αύξηση παρουσιάζουν οι γυναικολογικοί καρκίνοιΠερίπου 15 Ελληνίδες προσβάλλονται καθημερινά από κάποιο είδος καρκίνου των γεννητικών οργάνων ή του μαστού. Η σοβαρότητα αλλά και η διαρκώς αυξανόμενη συχνότητα των νοσημάτων αυτών τα έχουν καταστήσει κοινωνικό πρόβλημα. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από δελτίο τύπου που απέστειλε η Ελληνική Εταιρία Γυναικολογικής Ογκολογίας στο Care, με αφορμή τo 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γυναικολογικής Ογκολογίας, που πραγματοποιείται στην Αθήνα από 28-30 Μαρτίου.

Οπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου, οι όγκοι των γεννητικών οργάνων και του μαστού, απειλούν όχι μόνο τη ζωή και την υγεία των γυναικών, αλλά και την κοινωνική και οικογενειακή τους υπόσταση, το αυτοσυναίσθημα και τη μητρότητα.

Οι γυναίκες στις οποίες η νόσος θα διαγνωσθεί στο 1ο στάδιο έχουν περισσότερο από 90% πιθανότητες να θεραπευθούν οριστικά. Εφ' όσον πρόκειται για νέες γυναίκες, η έγκαιρη διάγνωση επιτρέπει όχι μόνο την ασφαλή θεραπεία, αλλά και την εφαρμογή θεραπευτικών μεθόδων που εξασφαλίζουν τη διατήρηση των οργάνων αυτών και την αναπαραγωγική ικανότητα.

Ακόμη πιο αποφασιστική είναι η σημασία της πρόληψης. Συχνά είναι δυνατό να αποτρέψουμε τη δημιουργία του καρκίνου ή έστω να τη διαγνώσουμε σε προκαρκινικό στάδιο. Γνωρίζουμε π.χ. σήμερα ότι ένα μοντέλο πρωτογενούς πρόληψης από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας περιλαμβάνει τη συνετή σεξουαλική ζωή και οπωσδήποτε χρήση προφυλακτικού.

Τα παραπάνω μαζί με την αποφυγή καπνίσματος και τη σωστή διατροφή απομακρύνουν πολύ την πιθανότητα εμφάνισης της νόσου. Η δευτερογενής πρόληψη, η διάγνωση δηλαδή των αλλοιώσεων πριν γίνουν καρκίνος, εξασφαλίζεται με την τακτική προληπτική εξέταση, το Pap- test, τη μαστογραφία και ορισμένες άλλες εξετάσεις όταν υπάρχει ένδειξη.

Περισσότερες από 100 ερευνητικές μελέτες πρόκειται να ανακοινωθούν στο Συνέδριο αυτό, μερικές από τις οποίες παρουσιάζουν τις ανακαλύψεις και εφαρμογές των εξελίξεων στη διαταραχή των γονιδίων που μεταφέρουν την κληρονομική προδιάθεση.

Προσκεκλημένοι ξένοι ειδικοί θα παρουσιάσουν τις τελευταίες μεθόδους που επιτρέπουν τη διάγνωση και θεραπεία με ενδοσκοπικές και όχι ακρωτηριαστικές επεμβάσεις.

Το Συνέδριο στοχεύει όχι μόνο στην αύξηση των γνώσεων των Γυναικολόγων για τις προόδους που έχουν σημειωθεί, αλλά και στην ευαισθητοποίηση των κοινωνικών φορέων και την ενημέρωση των γυναικών για το ρόλο του ειδικού κλάδου της Γυναικολογικής Ογκολογίας, η οποία έχει ως αποκλειστικό αντικείμενο τη διάγνωση και θεραπεία των νοσημάτων αυτών σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.