θετικο μαντου | μηνισκος | κάκωση του βραχιονίου πλέγματος | βαλσαρτανη σχολια | δασυτριχισμος | λαγόνια αρτηρία

Πρωτεΐνη βοηθά στη μετακίνηση του μυκοβακτηριδίου της φυματίωσηςΤην ύπαρξη μιας πρωτεΐνης, η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο στη μετακίνηση του μυκοβακτηριδίου της φυματίωσης μέσα στον οργανισμό, ανακάλυψαν Γάλλοι και Αμερικανοί επιστήμονες, τα αποτελέσματα της έρευνας των οποίων δημοσιεύονται στο περιοδικό Nature.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, για την μετακίνηση του μυκοβακτηριδίου εκτός των πνευμόνων και την εγκατάσταση του σε άλλα όργανα του σώματος, υπεύθυνη είναι η πρωτεΐνη HBHA, η οποία βρίσκεται στην εξωτερική του μεμβράνη.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως αν καταφέρουν να εμποδίσουν την λειτουργία αυτής της πρωτεΐνης, θα μπορέσουν να μειώσουν την σοβαρότητα της ασθένειας και να την αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά.

Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες πίστευαν ότι το μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης εξέρχετο από τους πνεύμονες διαμέσου των μακροφάγων –αμυντικών κυττάρων του οργανισμού- τα οποία το φαγοκυττάρωναν και το μετέφεραν σε όλο το σώμα μολύνοντας μ’αυτόν τον τρόπο και άλλα όργανα.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα το βακτηρίδιο χάρη στη πρωτεΐνη αυτή μπορεί και προσκολλάται στην επιφάνεια διαφόρων κυττάρων και έτσι διασπείρεται και στα άλλα όργανα του σώματος.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.