επικονδυλιτιδα | σφραγισμα και θηκη | καθαρισμος αυτιων απο κερι | βηματοδοτης

Ο πρόεδρος των κτηνιάτρων συμβουλεύει τους καταναλωτέςΟι τρελές αγελάδες φαίνεται ότι θα μας απασχολούν για πολύ καιρό ακόμα, μια και με επείγον σήμα που έστειλαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ολλανδίας, έκαναν γνωστό ότι στη χώρα μας έχει εισαχθεί αγελάδα που ανήκε σε μονάδα η οποία το 1998 είχε προσβληθεί από εγκεφαλοπάθεια. Το Care επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Κτηνιατρικού Συλλόγου κ. Θεοδοσιάδη Θεόδωρο, στην προσπάθεια να ενημερώσει τους καταναλωτές για τό αν και πόσο κινδυνεύουν από την νόσο.

Ο κ Θεοδοσιάδης μας ανέφερε ότι τα prions (proteinaceous infectious particle, που σημαίνει πρωτεϊνικά λοιμογόνα σωματίδια), τα οποία θεωρούνται ότι ευθύνονται για τη νόσο των τρελών αγελάδων, καταστρέφονται στους 80 βαθμούς Κελσίου μέσα σε πέντε λεπτά πράγμα που σημαίνει ότι αν ψήσουμε ή βράσουμε το κρέας για περισσότερο χρόνο, όπως συνήθως γίνεται στην Ελληνική Κουζίνα, δεν διατρέχουμε κανέναν κίνδυνο.

Σε ερώτηση που αφορούσε το γάλα, ο κ. Θεοδοσιάδης μας ανέφερε ότι στο γάλα δεν έχει ανιχνευθεί prion, είτε γιατί δεν υπάρχει, είτε γιατί είναι σε πολύ μικρή ποσότητα μη ανιχνεύσιμη. Πάντως μας ανέφερε ότι εάν υπήρχε θεωρητικό έστω πρόβλημα με το γάλα, αυτό θα αφορούσε μόνο το λεγόμενο φρέσκο γάλα, μια και η παστερίωση του γίνεται στους 65 - 70 βαθμούς Κελσίου για 2 με 3 λεπτά, ώστε να διατηρούνται όλα τα χρήσιμα θρεπτικά συστατικά. Για όλα τα υπόλοιπα γάλατα ο πρόεδρος του Κτηνιατρικού Συλλόγου μας δήλωσε κατηγορηματικά, ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Σε ότι αφορά τα προϊόντα που παράγονται από γάλα, όπως τυρί, γιαούρτι και παγωτά, ο κ. Θεοδοσιάδης ανέφερε ότι ο τρόπος παρασκευής τους τα καθιστά ακίνδυνα για την νόσο, και μπορούμε να τα καταναλώνουμε ελεύθερα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.