τριπλο εμβολιο τετανου | λεμφωμα εντερου συμπτωματα | αφυδατωμενο προσωπο

Ελληνίδα ευρωβουλευτής Πρόεδρος Επιτροπής Δικαιωμάτων ΓυναικώνH ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Αννα Καραμάνου εξελέγη στο Στρασβούργο πρόεδρος της επιτροπής δικαιωμάτων των γυναικών και ίσων ευκαιριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Μετά από διαπραγματεύσεις, στο πλαίσιο της Σοσιαλιστικής Ομάδας, αποφασίσθηκε να ανατεθεί η προεδρία της Επιτροπής στην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, αναγνωρίζοντας έτσι, τη συνολική της προσφορά στο γυναικείο κίνημα, αλλά και τη δραστηριότητά της ως τακτικό μέλος της επιτροπής δικαιωμάτων των γυναικών από το 1997 μέχρι σήμερα.

Η Αννα Καραμάνου είναι μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από το 1974. Διετέλεσε γενική γραμματέας της Ο.Μ.Ε.- Ο.Τ.Ε, μέλος της Γραμματείας Γυναικών της Γ.Σ.Ε.Ε, μέλος της Επιτροπής Γυναικών της Συνομοσπονδίας των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC), εκπρόσωπος της Γ.Σ.Ε.Ε. στο Δ.Σ. του Ο.Α.Ε.Δ και μέλος της ομάδας εργασίας του Ο.Ο.Σ.Α. για το ρόλο των γυναικών στην Οικονομία (1982-1985). Διετέλεσε επίσης γενική γραμματέας Ισότητας (1996) και γραμματέας του Τομέα Γυναικών του ΠΑΣΟΚ ενώ είναι ιδρυτικό μέλος και γενική γραμματέας του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών.

Η κυρία Καραμάνου εργάσθηκε ως εμπειρογνώμονας του τμήματος Ίσων Ευκαιριών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εκπροσώπησε την Ελλάδα σε δύο Ευρωπαϊκά Δίκτυα (1983-1990 και 1992-1996) για την προώθηση των δικαιωμάτων των γυναικών. Από το 1996 είναι αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς των Γυναικών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.