Απεργούν και οι υπάλληλοι του ΙΚΑ

Στο χορό των απεργιών μπαίνουν μετά τους γιατρούς και οι υπάλληλοι του ΙΚΑ, με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την προσεχή Πέμπτη 12 Ιουλίου. Σύμφωνα με δελτίο τύπου που μας απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ, η απεργία αφορά την υπαναχώρηση του υπουργού Εργασίας κ. Γιαννίτση, ο οποίος είχε δεσμευτεί σε συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, τον περασμένο Μάρτιο, για την πρόσληψη 1100 Διοικητικών Υπαλλήλων και την καταβολή Δραχμικού Επιδόματος 60.000 δρχ.

Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ αρνούνται την παράταση του ωραρίου εργασίας, θεωρώντας ότι σημαίνει αλλαγή των εργασιακών τους σχέσεων. Προσθέτουν ακόμη ότι θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την εξυπηρέτηση των ασφ/νων μέσα στο ωράριο εργασίας παρά τα λειτουργικά προβλήματα που δημιουργεί η έλλειψη προσωπικού λόγω των κενών οργανικών θέσεων, που σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου ανέρχονται στο 30%.

Η απεργία των υπαλλήλων του ΙΚΑ θα προσθέσει νέα προβλήματα, μια και λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των γιατρών, οι ασφαλισμένοι δε θα μπορούν εκτός από το να δουν γιατρό ούτε να ειπράξουν τα χρήματα που κατέβαλαν γαι την αγορά φαρμάκων.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση