συμφυσεις δωδεκαδακτυλου | όγκος στον κολπο

Πορεία Φοιτητών στο Υπουργείο Υγείας - Απεργούν σήμερα οι ΓιατροίΠορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας έκαναν οι φοιτητές Ιατρικής, αντιδρώντας στις εξετάσεις που θα υποχρεώνονται οι νέοι γιατροί να δώσουν μετά την λήψη του πτυχίου για να αποκτήσουν την άδεια εξάσκησης επαγγέλματος, αλλά και στην συνολική πολιτική για την υγεία όπως εκφράζεται μέσα από το νέο νομοσχέδιο για το ΕΣΥ. Τους φοιτητές δέχθηκε ο υπουργός Υγείας κ. Α. Παπαδόπουλος, εκπρόσωποι των οποίων δήλωσαν ότι ο κ. Παπαδόπουλος αρνήθηκε να δεσμευτεί για το θέμα των εξετάσεων των πτυχιούχων γιατρών για την άδεια εξάσκηση επαγγέλματος, αναφέροντας ότι έτσι κι αλλιώς δεν θα συμπεριλαμβάνεται στα πρώτα δύο νομοσχέδια που θα κατατεθούν μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ υπάρχουν σκέψεις για εξετάσεις που θα αφορούν την έναρξη της ειδικότητας και το θέμα της άδειας εξάσκησης επαγγέλματος θα τίθεται 8 με 12 μήνες μετά την έναρξη της ειδικότητας. Μετά την Ιατρική Σχολή της Αθήνας και της Αλεξανδρούπολης που βρίσκονται υπό κατάληψη, αγωνιστικές κινητοποιήσεις μέσω των Γενικών Συνελεύσεων τους, αποφασίζουν και οι Ιατρικές Σχολές στην Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και το Ηράκλειο.

Μετά τους φοιτητές, τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων παίρνουν οι γιατροί αλλά και οι εργαζόμενοι των δημόσιων νοσοκομείων, οι οποίοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία σήμεραΤρίτη σε όλη τη χώρα, εκτός από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη όπου κατεβαίνουν σε εξάωρη στάση εργασίας από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Οι γιατροί της Αθήνας αποφάσισαν ακόμη να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Μαβίλη και πορεία προς τα υπουργεία Οικονομικών και Υγείας, ενώ την ίδια ώρα οι συνάδελφοί τους στη Θεσσαλονίκη θα κάνουν συγκέντρωση στην Καμάρα και πορεία προς το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.