ΙΚΑ: Κανονικά οι υπάλληλοι – Απεργούν οι γιατροί

Απεργούν οι γιατροί του ΙΚΑ, συμμετέχοντας στην 48ωρη απεργία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, που ξεκίνησε σήμερα Πέμπτη, παρά τις απειλές του διοικητή του ΙΚΑ κ. Νεκτάριου για πειθαρχικές και ποινικές συνέπειες. Ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Πατούλης μας δήλωσε ότι η απεργία έχει μεγάλο ποσοστό επιτυχίας κυρίως στην Αθήνα, ενώ πρόσθεσε ότι ο αγώνας των γιατρών είναι η απάντηση στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης.

Οι υπάλληλοι του ΙΚΑ ανέστειλαν τις απεργιακές κινητοποιήσεις μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, με τη συμμετοχή του υπουργού Εργασίας Τάσου Γιαννίτση, του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νίκου Φαρμάκη και του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Δρυ, όπου συμφωνήθηκαν τα εξής:

1. Επισπεύδονται οι προσλήψεις που έχουν προγραμματιστεί για το 2001.
2. Αρχίζει άμεσα ο προγραμματισμός των προσλήψεων για το 2002.
3. Καταβάλλεται το έκτακτο δραχμικό επίδομα των 60.000 σε κάθε υπάλληλο του ΙΚΑ, αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους των οργανισμών που εποπτεύονται από τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων από την 1 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Με τις αποφάσεις αυτές εμφανίζονται να ικανοποιούνται τα αιτήματα των εργαζομένων στα ταμεία που διεκδικούσαν προσλήψεις για την αναπλήρωση των κενών θέσεων αλλά και την οικονομική ενίσχυση των υπαλλήλων με το δραχμικό επίδομα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση