απονευρωση ποσο κοστιζει | καρκινοσ στη μυτη | που βρισκεται το παχυ εντερο

Τέλος στις πλαστικές σακούλεςΜετά το έτος 2004 όλα τα προϊόντα συσκευασίας είναι υποχρεωτικό να ανακυκλώνονται, προβλέπει η οδηγία 94/62 της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Τέλος, λοιπόν στις πλαστικές σακούλες από τα σούπερ μάρκετ που δεν είναι ανακυκλώσιμες και γενικότερα κάθε μορφή συσκευασίας η οποία δε θα ανακυκλώνεται, σύμφωνα με νομοσχέδιο που κατατέθηκε χτες στη Βουλή από τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Εθνικής Οικονομίας, Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης, Γεωργίας και Εσωτερικών-Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

Πιο συγκεκριμένα, στόχος του παραπάνω νομοσχεδίου είναι η μείωση και αξιοποίηση των απορριμμάτων που καταλήγουν στις χωματερές. Η αξιοποίηση των απορριμμάτων έγκειται στην ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση των συσκευασιών των προϊόντων που κυκλοφορούν στην αγορά. Υπεύθυνος για τον έλεγχο και τη διαχείριση των ανακυκλώσιμων προϊόντων θα είναι Εθνικός Οργανισμός Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών και Αλλων Προϊόντων (ΕΟΕΔΣΑΠ).

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, οι βιομηχανίες καθώς επίσης οι εισαγωγείς και οι διακινητές των προϊόντων, θα υπογράψουν προγραμματικές συμβάσεις που θα εξασφαλίζουν τη συλλογή, μεταφορά, αξιοποίηση, ανακύκλωση και τέλος την επαναχρησιμοποίηση των απορριμμάτων της ανακύκλωσης. Πρέπει όλα να είναι ανακυκλώσιμα, με απώτερο σκοπό να φτάνουν στις χωματερές λιγότερα απορρίμματα, ενώ ταυτοχρόνως να υπάρχει όφελος για την εθνική οικονομία, αφού για τη δραστηριότητα του ΕΟΕΔΣΑΠ θα ανοίξουν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Οσοι θα παραβαίνουν τις διατάξεις του νομοσχεδίου θα έχουν ποινή φυλάκισης μέχρι 3 χρόνια και χρηματικό πρόστιμο από 100.000 ως 1.000.000 δρχ. Επίσης καθιερώνεται η αστική ευθύνη, δηλαδή η αποζημίωση των ατόμων που έπαθαν βλάβη που οφείλεται σε αμέλεια ή ανωτέρα βία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.