Βασανιστήρια: Μια ιστορία χωρίς τέλος

Τα βασανιστήρια, μία ανοιχτή πληγή της ανθρωπότητας, καθώς τα υφίστανται άνδρες, γυναίκες και παιδιά σε πάνω από τις μισές χώρες του κόσμου, είναι το θέμα διημερίδας με τίτλο “Η πάλη κατά των βασανιστηρίων, μια ιστορία χωρίς τέλος” που διοργανώνεται από το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας, υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων.

Στον αγώνα κατά των βασανιστηρίων έχει ταχθεί εδώ και 40 χρόνια η Διεθνής Αμνηστία μαζί με άλλες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ενώ μία εκστρατεία κατά των βασανιστηρίων με σύνθημα «Κάνε ένα βήμα: Πες όχι στα βασανιστήρια› έχει ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2000, ταυτόχρονα σε περισσότερες από 60 χώρες, με σκοπό την κλιμάκωση της δράσης, την άσκηση πίεσης και την κινητοποίηση των 1.000.000 μελών της σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Διεθνής Αμνηστία πιστεύει ότι μπορούν και πρέπει να αντιμετωπιστούν τα βασανιστήρια, η σκληρή, απάνθρωπη και ταπεινωτική τιμωρία ή μεταχείριση, και να ληφθούν πρακτικά μέτρα για την εξάλειψή τους. Στόχος της είναι λοιπόν να αυξήσει την πίεση που ασκείται σε αυτούς που έχουν την εξουσία να σταματήσουν τα βασανιστήρια, δηλαδή τους ηγέτες του κόσμου.

Τη σημασία της πολιτικής βούλησης για την εξάλειψη του τραγικού αυτού φαινομένου τόνισε εξάλλου και ο πρόεδρος της Βουλής, κ. Απόστολος Κακλαμάνης, στον χαιρετισμό του εξηγώντας ότι χρέος της Βουλής των Ελλήνων, που είναι γνήσιος εκφραστής της ανθρώπινης ελευθερίας και αξιοπρέπειας, είναι η χειραφέτηση του ατόμου, ως συνώνυμο του σεβασμού των δικαιωμάτων των καταπιεσμένων, των διαφορετικών, των αδυνάτων.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση