πριξιμο απο εμβολιο | διαιτα ατκινς διαιτολογιο | η πρωτη ναρκωση | παραλυση λυκοσκυλου | Orismos pleuritidas

Γονίδιο μειώνει τη γονιμότητα των αντρώνΓονίδιο, που πιθανόν να ευθύνεται για τη μείωση της γονιμότητας των αντρών, εντοπίστηκε από Ολλανδούς επιστήμονες σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο European Society of Human Reproduction and Embryology στη Λοζάννη. Το γονίδιο, γνωστό με το όνομα ZNF214, πιθανώς παρεμποδίζει την αποτελεσματική παραγωγή των σπερμοκυττάρων.

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν tests στα κύτταρα ανθρώπινων γεννητικών οργάνων και στα κύτταρα ποντικιών, στην προσπάθεια τους να εντοπίσουν πως ακριβώς επιδρά αυτό το γονίδιο στη σπερματογένεση.

Ηλπιζαν πως μ'αυτόν τον τρόπο θα οδηγηθούν στην ανακάλυψη νέων φαρμακευτικών αγωγών ενάντια στη μειωμένη γονιμότητα. Το γονίδιο βρίσκεται εγκατεστημένο στην ίδια περιοχή του χρωμοσώματος, με το οποίο σχετίζεται το σύνδρομο Beckwith Wiedemann.

To BWS είναι μια πολύπλοκη διαταραχή, η οποία συχνά είναι η αιτία για την γέννηση αγοριών, που όταν ενηλικιώνονται παρουσιάζουν προβλήματα γονιμότητας. Η έρευνα έδειξε ότι οι άντρες, οι οποίοι έχουν χαμηλή γονιμότητα, παρουσιάζουν ασυνήθιστη κατανομή στο DNA τους.

Οι επιστήμονες σύγκριναν το DNA 77 αντρών με αδύναμο σπέρμα με το DNA 65 αντρών με φυσιολογικό σπέρμα. Σε τρία άτομα του δεύτερου group εντοπίστηκαν τρεις παραλλαγές του ZNF214 γονιδίου. Αυτές οι μεταλλάξεις δεν εμφανίστηκαν σε κανένα άτομο της 'φυσιολογική' ομάδας.

Δύο από αυτούς, που παρουσίασαν το μεταλλαγμένο DNA, το κληρονόμησαν από τη μητέρα τους, ενώ δεν εμφάνισαν κανένα άλλο σύμπτωμα του BWS. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το γονίδιο ZNF214 εμπλέκεται αρνητικά στην σπερματογένεση, είτε μόνο του, είτε γιατί προκαλεί κρυψορχία που μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές της σπερματογένεσης.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.