τρυπα στο ουλο | μικροδρεππανοκυταρικη αναιμια και διακοπη κυησης | κοιλιακοαλγος

Οι διατάσεις μειώνουν τις πιθανότητες ενός τραυματισμούΗ εκτέλεση διατατικών ασκήσεων, λίγο πριν πραγματοποιηθεί το κύριο μέρος της προπόνησης, μειώνει τις πιθανότητες τραυματισμού ενός ασκούμενου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας τα οποία παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο Experimental Biology 2002.

Επιστήμονες από το University του Τολέδο υποστηρίζουν πως η διάταση ενός μυός αμέσως πριν τη διέγερσή του συμβάλλει στη παραγωγή μεγαλύτερης δύναμης κατά τη διάρκεια της συστολής, ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζει το μυϊκό σύστημα για τις επιβαρύνσεις που θα ακολουθήσουν.

Παρ' όλο που μέχρι σήμερα εκφράζονταν αντιφατικές απόψεις για την αποτελεσματικότητα των διατατικών ασκήσεων, η πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε μια ομάδα ποντικιών οδήγησε σε πιο ξεκάθαρα συμπεράσματα. Οι επιστήμονες τοποθέτησαν συσκευές διέγερσης σε συγκεκριμένους μυς των ποντικιών. Σε πρώτη φάση διέγειραν τους μυς κατά τέτοιο τρόπο, σαν να εκτελούσαν πλειομετρική άσκηση, ενώ στη συνέχεια μιμήθηκαν την κίνηση των παθητικών διατάσεων.

Το πείραμα είχε διάρκεια δύο εβδομάδες και τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι παθητικές διατάσεις προστατεύουν περισσότερο το μυϊκό σύστημα από πιθανούς τραυματισμούς, συγκριτικά με την πλειομετρική προπόνηση.

Ο τρόπος με τον οποίο ενεργούν οι διατάσεις για την προστασία του μυϊκού συστήματος παραμένει ακόμα μυστήριο για τους επιστήμονες, όμως σύντομα πρόκειται να προβούν σε εκτενέστερες μελέτες για περισσότερες διευκρινήσεις.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.