Δωρεά των απόδημων στην κλινική της Αρχιεπισκοπής της Αλβανίας

Ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 60 εκατομμυρίων δρχ. θα παραδοθεί μέχρι τα τέλη της εβδομάδας από το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) στο ιατρικό κέντρο της Αρχιεπισκοπής Αλβανίας, στα Τίρανα. Η ανθρωπιστική βοήθεια αποτελείται από φάρμακα, ιατρικά μηχανήματα, ιατρικά αναλώσιμα και άλλα είδη οικιακού εξοπλισμού.

Ειδικότερα, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους αναμένεται να πάρει «σάρκα και οστά› το Ιατρικό Κέντρο του ΣΑΕ, στις Γεωργουτσάτες της Αλβανίας. Ο δρ. Τσαρλς Κανάκης, διευθυντής του Ιατρικού Προγράμματος του ΣΑΕ τόνισε ότι η κλινική θα λειτουργήσει κατά τα πρότυπα των άλλων κλινικών του ΣΑΕ, δηλαδή θα παρέχει δωρεάν περίθαλψη στην ελληνική μειονότητα, αλλά και σε άλλους πολίτες που θα προσφεύγουν σε αυτή.

Τα τρία Ιατρικά Κέντρα του ΣΑΕ στη Γεωργία – που βρίσκονται στην Τιφλίδα, στην Τσάλκα και στην Τσικεσβάρη – και μέσω του προγράμματος επισκέψεων νοσοκόμων σε 35 χωριά της Ουκρανίας, δέχονται σε μηνιαία βάση περισσότερες από 35.000 επισκέψεις πολιτών ελληνικής και μη καταγωγής..

Η αποστολή υλοποιήθηκε χάρη στη συνδρομή του Υπουργείου Υγείας, των φαρμακευτικών εταιριών Bayer Hellas, Elpen AE, Novartis Hellas, Boehringer AE, Uni-Pharma και Galenica S.A..των εταιρειών Παπαποστόλου, Γ. Λεούσης ΑΕ, Ergo SA, Ελληνικός Σχεδιασμός ΕΠΕ και Μινέρβα Φαρμακευτική.

Το «παρών› έδωσαν η μη κυβερνητική οργάνωση «Φαρμακοποιοί του Κόσμου›, οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθηνών, Κιλκίς, Ροδόπης και Θεσσαλονίκης, το Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων της Θεσσαλονίκης, το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Καστοριάς, καθώς και η διεθνής οργάνωση Horinet (Διεθνές Δίκτυο Αναδιανομής Βιοϊατρικού Νοσοκομειακού Εξοπλισμού).

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση