δυσκοιλιότητα | δυο κοκκαλα στον καρπο | enbrel παρενέργειες | διαγνωση εγκυμοσυνης απο γυναικολογο

Δωρεά για άτομα με ειδικές ανάγκες παραμένει αναξιοποίητηΑναξιοποίητη παραμένει επί δύο σχεδόν χρόνια μια δωρεά στον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με σύνδρομο Down Βορείου Ελλάδος που δόθηκε από την Δρ. Ευτυχία Νανάκου με στόχο την επίτευξη αυτόνομης διαβίωσης ατόμων με νοητική υστέρηση.

Η δωρεά προβλέπει την χορήγηση στον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με σύνδρομο Down ενός οικοπέδου 1625 τ.μ. με δύο κτίσματα στην Λακκιά Βασιλικών, με την προϋπόθεση να υλοποιηθεί στον χώρο, μία καινοτόμα δομή που θα λειτουργεί με στόχο την προώθηση όλων των ατόμων με σύνδρομο Down στον χώρο της εργασίας και της αυτονομίας.

Στην ειδική μελέτη που εκπονήθηκε με πρωτοβουλία της ίδιας της δωρήτριας για τον χώρο και τον τρόπο λειτουργίας του κέντρου, καθορίζονται μάλιστα και τα άτομα που θα αποτελούν το επιστημονικό συμβούλιο για την πρώτη τριετία λειτουργίας του.

Κυρίαρχο ρόλο στην μελέτη της κ.Νανάκου αποτελεί η εργασιακή αποκατάσταση και αυτονομία των ατόμων με νοητική καθυστέρηση καθώς, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, οι άνθρωποι που δεν έχουν εργασιακό ρόλο αποκλείονται από το κοινωνικό γίγνεσθαι.

Η Δρ. Ευτυχία Νανάκου, είναι μία από τις σημαντικότερες Ελληνίδες δωρήτριες σε πρωτοβουλίες που αφορούν άτομα με ειδικές ανάγκες και η οποία, μεταξύ άλλων, ίδρυσε το Ψυχολογικό Κέντρο Βορείου Ελλάδος.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.