πρησμενα ουλα στα παιδια | καλα στερνα | priksimon sialogonon adenon | αυστραλιανο αντιγονο

Η Greenpeace για την αιολική ενέργειαΤην ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων σε διάφορες περιοχές της χώρας προκειμένου να αποτραπούν οι επικίνδυνες κλιματικές αλλαγές, επισημαίνει με ανακοίνωσή της η οικολογική οργάνωση Greenpeace.

Παράλληλα, η Greenpeace επισημαίνει ότι με τον υπάρχοντα σχεδιασμό δεν καλύπτονται οι διεθνείς υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα στα πλαίσια του Πρωτοκόλλου του Κιότο, ενώ τόσο οι υποδομές όσο και το θεσμικό πλαίσιο παραμένουν ανεπαρκή.

Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με αντιδράσεις κάποιων τοπικών φορέων στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων, θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την ουσιαστική και απαραίτητη ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας στη χώρα μας.

Στην πρόσφατη σύνοδο του Γκέτεμποργκ, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επαναβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να κυρώσουν το Πρωτόκολλο του Κιότο και να μειώσουν τις εκπομπές των ρύπων που προκαλούν τις κλιματικές αλλαγές.

Για να επιτευχθεί όμως κάτι τέτοιο στην πράξη, απαιτούνται απτά και γενναία μέτρα εξοικονόμησης, ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ορθολογικής χρήσης των συμβατικών πόρων.

Ο μέχρι σήμερα σχεδιασμός, αν και βελτιωμένος σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, δε φαίνεται να επαρκεί για να καλύψει το στόχο που έχει θέσει η ΕΕ για τη χώρα μας.

Σύμφωνα με σχετική κοινοτική οδηγία, που έχει δρομολογηθεί και σύντομα θα είναι δεσμευτική, η Ελλάδα θα πρέπει ως το 2010 να καλύπτει το 20,1% των αναγκών της σε ηλεκτρισμό από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.