τσιπουρο θερμιδες | ορθοσκόπηση | εμπυημα θωρακος | GRAM ΑΡΝΗΤΙΚΟ | σπιρι στο αιδιο | ογκος πνευμονα καλοηθης

Greenpeace: Ανεμιστήρες οροφής, όχι άλλα κλιματιστικάΑνεμιστήρες οροφής είναι η πρόταση της Greenpeace για ένα δροσερό, αλλά και οικολογικό και ταυτόχρονα οικονομικό καλοκαίρι. Σκεφτείτε πως αν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ένας ανεμιστήρας λειτουργήσει συνολικά για τριάντα εικοσιτετράωρα, τότε το οικονομικό όφελος σε σύγκριση με ένα μικρό κλιματιστικό (ισχύος 1.000 Watt) για το ίδιο διάστημα θα είναι 48 ευρώ, ενώ θα αποφευχθεί η έκλυση 684 κιλών διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα!

Η ανακοίνωση της Greenpeace

Καλοκαίρι. Όλοι αναζητούν τη δροσιά. Για το σπίτι τους πολλοί καταφεύγουν στη λύση του κλιματιστικού. Εσείς τι θα λέγατε για μία αποτελεσματική λύση που είναι φιλική προς το περιβάλλον, ενώ συγχρόνως είναι κατά πολύ οικονομικότερη;

Οι ανεμιστήρες οροφής μπορούν να δροσίσουν ένα μέσο δωμάτιο κατά τρεις βαθμούς Κελσίου. Ένας ανεμιστήρας οροφής έχει χαμηλό αρχικό κόστος (20–150 ευρώ), ενώ μόλις που καταναλώνει την ενέργεια που χρειάζεται ένας κοινός λαμπτήρας.

Αντιθέτως, τα ενεργοβόρα κλιματιστικά μπορούν να αυξήσουν το λογαριασμό ηλεκτρικού έως και κατά 50% τους θερινούς μήνες. Το όφελος της χαμηλότερης κατανάλωσης των ανεμιστήρων δεν είναι μόνο οικονομικό αλλά και περιβαλλοντικό, καθώς όσο λιγότερο ηλεκτρισμό καταναλώνουμε, τόσο λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα απελευθερώνουν στην ατμόσφαιρα οι σταθμοί που παράγουν ενέργεια από πετρέλαιο και λιγνίτη.

Συγκεκριμένα, αν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ένας ανεμιστήρας λειτουργήσει συνολικά για τριάντα εικοσιτετράωρα, τότε το οικονομικό όφελος σε σύγκριση με ένα μικρό κλιματιστικό (ισχύος 1.000 Watt) για το ίδιο διάστημα θα είναι 48 ευρώ, ενώ θα αποφευχθεί η έκλυση 684 κιλών διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα!

Τι μπορείτε να κάνετε εσείς

Εγκαταστήστε ανεμιστήρες οροφής στο σπίτι σας. Δροσιστείτε χωρίς να επιβαρύνετε το περιβάλλον.

Εάν έχετε ήδη κλιματιστικό, ρυθμίστε το σε μία λογική θερμοκρασία που να μην είναι χαμηλότερη από 26 βαθμούς Κελσίου και μην επενδύσετε σε καινούργιο. Συνδυάστε το με ανεμιστήρες.

Τι πρέπει να κάνουν οι αρμόδιοι

Τα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη από την προώθηση των ανεμιστήρων οροφής είναι τεράστια. Η Greenpeace θεωρεί ότι μέσα στο καλοκαίρι πρέπει να ξεκινήσει μία εκστρατεία ενημέρωσης των καταναλωτών.

Παράλληλα, μέσω οικονομικών κινήτρων οι ανεμιστήρες πρέπει να προωθηθούν ενεργά σε ιδιωτικά και δημόσια κτίρια. Ξενοδοχεία και υπηρεσίες μπορούν να πρωτοστατήσουν στην αξιοποίηση τους.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.