σκληρυντικη χολαγγειιτιδα | φωτο θωρακας ανθρωπου | ερυθρα | antres. montela | αναβολικα | διακοπη αλκοολ

Greenpeace: Οχι στην πρόταση Τρακατέλλη για τα μεταλλαγμέναΤην έκπληξή της εκφράζει η Greenpeace για την επιμονή του Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Αντώνη Τρακατέλλη, να προτείνει τροπολογίες στη νέα νομοθεσία για τη σήμανση των μεταλλαγμένων τροφίμων οι οποίες, ουσιαστικά, περιορίζουν το δικαίωμα των καταναλωτών στην ενημέρωση και την επιλογή.

Στις 3 Ιουλίου, στο Στρασβούργο, πραγματοποιείται μια σημαντική ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με τη νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία για τη σήμανση και την ιχνηλασιμότητα των μεταλλαγμένων οργανισμών σε τρόφιμα και ζωοτροφές.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα είναι πλέον υποχρεωτική η επισήμανση και η ιχνηλασιμότητα (ανίχνευση) των μεταλλαγμένων συστατικών σε όλη την αλυσίδα παραγωγής ενός προϊόντος, ανεξαρτήτως του αν αυτά μπορούν να εντοπιστούν στην τελική μορφή του. Η προτεινόμενη νομοθεσία αποτελεί ουσιαστική βελτίωση της ήδη ισχύουσας.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Greenpeace o κ. Τρακατέλλης, ως εισηγητής της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Προστασίας Καταναλωτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προτείνει μια σειρά από τροπολογίες που, αν γίνουν αποδεκτές, θα υπονομεύσουν τους νέους κανόνες για τα μεταλλαγμένα και θα στερήσουν από τους καταναλωτές την πρόσβαση στην πληροφορία σχετικά με την προέλευση των προϊόντων που αγοράζουν.

Ο κύριος Τρακατέλλης υποστηρίζει ότι το προτεινόμενο σύστημα ιχνηλασιμότητας των μεταλλαγμένων οργανισμών είναι μη λειτουργικό και διαβλητό. Αντ’ αυτού προτείνει κανόνες επισήμανσης μόνο στην περίπτωση που η ανίχνευση του μεταλλαγμένου υλικού είναι εφικτή στο τελικό προϊόν, κάτι που αποτελεί ουσιαστικά αποδυνάμωση του ήδη ισχύοντος καθεστώτος.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.