εκκολπώματα | θερμα επιθεματα χρηση επαφη μεταφορας θερμοτητας | μετρηση οπτικης οξυτητας

Φώσφορος: κλειδώστε ενέργεια!


Είναι πιθανό να γνωρίζετε τη σημασία του φωσφόρου για την υγεία των οστών και των δοντιών. Ωστόσο, ο φώσφορος συνδέεται με μια από τις σημαντικότερες λειτουργίες αυτού που λέμε ζωή, την αποθήκευση ενέργειας.

Ο οργανισμός μας αποθηκεύει ενέργεια μέσα σε χημικούς δεσμούς που γι΄ αυτό λέγονται δεσμοί υψηλής ενέργειας. Συναντώνται σε μια ουσία γνωστή σαν ATP (τρι-φωσφορική αδενοσίνη). Οταν αυτοί οι χημικοί δεσμοί σπάνε, απελευθερώνουν την ενέργεια που χρειάζεται για το μεταβολισμό, ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά της ζωής. Ο φώσφορος είναι απολύτως απαραίτητος για τη δημιουργία αυτών των δεσμών, που δικαιολογημένα ονομάζονται "το ενεργειακό νόμισμα" του οργανισμού.

Επιπρόσθετα ο φώσφορος είναι απαραίτητος για τη σωστή δομή των οστών και των δοντιών (μαζί με τη βιταμίνη D και το ασβέστιο).

Οι τροφές που αποτελούν τις πηγές του φωσφόρου είναι το κρέας, τα ψάρια, το αναποφλοίωτο σιτάρι, το γάλα, το καλαμπόκι, οι ξηροί καρποί, τα φασόλια και το ρύζι.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.