εικονες για καρκινο της μυτης | ελκωδη κολιτιδα και ομοιοπαθητικη | κονδυλωματα και εγκυμοσυνη | barikoia

Φτώχεια και παγκοσμιοποίηση οι αιτίες των σύγχρονων πολέμωνΗ φτώχεια, η παγκοσμιοποίηση και το τέλος του Ψυχρού Πολέμου έχουν τροφοδοτήσει τις συγκρούσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, ανακοίνωσε η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ICRC), τονίζοντας ότι σήμερα σημειώνονται περισσότερες ένοπλες συγκρούσεις ανά τον κόσμο απ' όσο οποιαδήποτε άλλη περίοδο μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

"Δεν έχουμε έναν παγκόσμιο πόλεμο, αλλά πολέμους σε ολόκληρο τον κόσμο", τόνισε ο επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού κ. Ζαν Ντανιέλ Τοξ σε συνέντευξη που παραχώρησε από το Ναϊρόμπι.

Η φτώχεια, η ανισότητα και η αυξανόμενη διαφθορά συνέβαλαν στην αναζωπύρωση των συγκρούσεων, επισήμανε ο κ. Τοξ, προσθέτοντας ότι άλλος ένας παράγοντας που έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο είναι ο τερματισμός του Ψυχρού Πολέμου. "Συνδέεται αναμφιβόλως με τη διεύρυνση του χάσματος μεταξύ αυτών που έχουν κι αυτών που δεν έχουν, συνδέεται με την παγκοσμιοποίηση.

Αυτοί που βρίσκονται όλο και πιο πολύ στο στόχαστρο του νέου κύματος βίας στον κόσμο είναι οι άμαχοι, καθώς οι σημερινοί πόλεμοι είναι κυρίως εμφύλιοι κι όχι συγκρούσεις μεταξύ διαφορετικών χωρών, πρόσθεσε ο κ.Τοξ, επισημαίνοντας ότι σε πολλούς μάλιστα από τους πολέμους αυτούς, οι άμαχοι αποτελούν τα βασικά θύματα αν όχι το στόχο.

Αυξανόμενο κίνδυνο αντιμετωπίζουν επίσης τα μέλη των σωστικών συνεργείων, σχολίασε. "Οι ανθρωπιστικές ανάγκες αυξάνονται καθώς αυξάνονται και οι περιοχές στις οποίες διεξάγεται πόλεμος και ο αριθμός των συγκρούσεων. Για να βρούμε μια ανάλογη κατάσταση θα πρέπει να ανατρέξουμε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο".

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.