δεικτες για το συκωτι | πνευμονια | τα μυστικα της γιογκα | τρανσαμινασες | βηματοδοτης | παθησεις ουλων συμπτωματα

Οι πιο ανθρώπινες πόλεις στον κόσμοΟκτώ ευρωπαϊκές πόλεις περιλαμβάνονται στον κατάλογο των δέκα πόλεων με τις καλλίτερες συνθήκες διαβίωσης στον κόσμο, μολονότι οι πιο καθαρές πόλεις βρίσκονται κυρίως στη Βόρειο Αμερική, σύμφωνα με σχετική έρευνα της εταιρείας Ουίλιαμ Μέρσερ.

Η Ζυρίχη, ακολουθούμενη από τη Βιέννη, θεωρούνται ως οι πλέον ευχάριστες πόλεις στον κόσμο, ή σε τελική ανάλυση εκείνες που ξεχωρίζουν σύμφωνα με τα 39 κριτήρια που είχε θεσπίσει για την έρευνά της η εταιρεία, που ειδικεύεται σε συμβουλές για το ανθρώπινο δυναμικό.

Όσον αφορά τις πόλεις εκτός Ευρώπης, το Βανκούβερ κατατάσσεται στη δεύτερη θέση, μαζί με τη Βιέννη. Η τρίτη θέση δεν μέτρησε στην αξιολόγηση, εξαιτίας της ισοβαθμίας δύο πόλεων στη δεύτερη.

Ακολουθούν στην τέταρτη θέση από κοινού το Σίδνεϊ και η Γενεύη, ενώ στην έκτη θέση ισοβαθμούν το Οκλαντ, η Φραγκφούρτη, η Κοπεγχάγη, και το Ελσίνκι. Κατόπιν η αξιολόγηση περνά στη δέκατη θέση, την οποία μοιράζονται η Βέρνη και το Μόναχο.

Ως κριτήρια για την αξιολόγηση λαμβάνονται το πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό-πολιτιστικό περιβάλλον, το επίπεδο παροχών υπηρεσιών υγείας, η ασφάλεια, η κατάσταση του περιβάλλοντος, η εκπαίδευση, οι δημόσιες υπηρεσίες και οι μεταφορές, οι συνθήκες για τη διασκέδαση και την κατοικία, η προσφορά κατανάλωσης.

Η πρώτη πόλη στις ΗΠΑ είναι το Σαν Φρανσίσκο, που κατατάσσεται στην 18η θέση. Από τις γνωστές πόλεις, το Παρίσι είναι στην 31η θέση και το Λονδίνο κατατάσσεται στην 41η, μαζί με την Ουάσιγκτον, τη Νέα Υόρκη, και τη Μαδρίτη.

Στις τελευταίες ένδεκα θέσεις βρίσκονται οι αφρικανικές πόλεις, με την Πουάν-Νουάρ (Κονγκό), το Χαρτούμ, το Μπάνγκι, και τη Μπραζαβίλ, να κλείνουν τον κατάλογο.

Εάν ως μόνα κριτήρια ληφθούν εκείνα που σχετίζονται με την ποιότητα του το περιβάλλοντος (ποιότητα της ατμόσφαιρας, διαχείρηση των απορριμάτων, και αποχετευτικό σύστημα) στην κορυφή έρχεται το Κάλγκαρι (Καναδάς) και ακολουθούν η Χονολουλού (Χαβάη), το Ελσίνκι, η Κατσουγιάμα (Ιαπωνία) η Μινεάπολις και η Οταβα.

Η Πόλις του Μεξικού θεωρείται η πόλη με την περισσότερη μόλυνση στον κόσμο (215η θέση). Στις τελευταίες θέσεις στην κατάταξη περιλαμβάνονται επίσης η Μπανγκόκ (205η), το Βελιγράδι (207ο), το Νέο Δελχί(210ο), η Αλμάτι (211η), η Ντάχα (213η) και το Μπακού (214ο).

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.