πονος στα κολλαλα του στερνου | είναι επώδυνη η αφαιρεση χαλινου γλωσσας

Αιτίες που καθορίζουν την παχυσαρκία στους ενήλικεςΤα παιδιά τα οποία γεννιούνται από υπέρβαρες μητέρες, τα παιδιά που είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα στην εφηβεία καθώς και τα παιδιά που προέρχονται από τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα φαίνεται να έχουν τη μεγαλύτερη πιθανότητα να γίνουν παχύσαρκοι ή υπέρβαροι ενήλικες.

Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από μελέτη Φιλανδών επιστημόνων, οι οποίοι μελέτησαν περίπου 3.000 άνδρες και περισσότερες από 3.400 γυναίκες που είχαν γεννηθεί το 1966.

Στην ηλικία των 31 ετών βρέθηκε ότι το 40% των ανδρών αυτών και το 20% των γυναικών ήταν υπέρβαροι, ενώ το 8% των ανδρών και το 9% των γυναικών ήταν παχύσαρκοι.

Η πρόωρη αρχή της έμμηνου ρύσης, ο υψηλός Δείκτης Μάζας Σώματος στην ηλικία των 14 ετών είναι επίσης παράγοντες οι οποίοι σχετίζονται με την παχυσαρκία στην ενήλικη ζωή.

Σχεδόν το 90% των ανδρών που ήταν παχύσαρκοι στην ηλικία των 14 ετών ήταν είτε υπέρβαροι, είτε παχύσαρκοι στην ηλικία των 31 ετών.

Η παχυσαρκία και ιδιαίτερα η παιδική παχυσαρκία έχει συσχετιστεί με την κοινωνική και οικονομική τάξη στην οποία ανήκει η οικογένεια του παιδιού. Ο γενικότερα υγιεινός τρόπος ζωής αλλά και η κοινωνική 'πίεση' που δέχεται ένα παιδί για να μην είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο είναι πολύ πιο έντονα στα υψηλότερα κοινωνικο-οικονομικά στρώματα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.