τιμες αθηρωματικου δεικτη | ηπατικη εγκεφαλοπαθεια | τσιπουρο θερμιδες | ηπατιτιδα στα σκυλια

Η επιδημία του AIDS απειλεί την αγροτική παραγωγήΗ επιδημία του AIDS που εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς στις αγροτικές ζώνες θέτει σε κίνδυνο το βασικό δικαίωμα του ανθρώπου στην τροφή, για εκατομμύρια κατοίκους του πλανήτη, σύμφωνα με το διευθυντή του FAO (Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας), κ. Ζακ Ντιούφ.

Ο ιός του AIDS έχει σκοτώσει από το 1985 επτά εκατομμύρια αγρότες σε 25 χώρες της Αφρικής οι οποίες και πλήττονται περισσότερο από την ασθένεια. Μέχρι το 2020 άλλα 16 εκατομμύρια θα χάσουν τη ζωή τους, που σημαίνει ότι σε ορισμένες χώρες τα εργατικά χέρια θα μειωθούν κατά το 1/4.

Το AIDS επηρεάζει την ασφάλεια των τροφίμων και κάνει ακόμα φτωχότερες τις οικογένειες των ασθενών και των φορέων στερώντας τους τη δυνατότητα να αγοράζουν τροφή, επισήμανε ο κ. Ντιούφ κατά την ομιλία του στην έκτακτη σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, για το AIDS, οι εργασίες της οποίας θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 26/6.

Ερευνα που έγινε σε αφρικανική χώρα αποκάλυψε ότι το κόστος της περίθαλψης και των κηδειών των θυμάτων του AIDS υπερβαίνει το μέσο όρο των ετήσιων αγροτικών εισοδημάτων. Πολλά από τα φτωχά αγροτικά νοικοκυριά αναγκάζονται να πουλήσουν τα μέσα που διαθέτουν για να καλλιεργούν τη γη --ακόμα και τα ζώα τους-- για να καλύψουν τα έξοδα περίθαλψης και ταφής των δικών τους ανθρώπων.

"Η φτώχεια, γενικά στις αγροτικές περιοχές, μεταφράζεται σε κακή διατροφή και υγεία, κάτι που κάνει τους ανθρώπους περισσότερο ευάλωτους στις μολύνσεις", υπογραμμίζει ο Ντιούφ.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.