κυστη στη μυτη συμπτωματα | υπόταση | ατρησια οισοφαγου αντιμετωπιση | οργανα ανθρωπινου σωματος εικονες

Το ΤΥΠΑΤΕ αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα φαρμάκωνΤην αμφισβήτηση φαρμάκων που όχι μόνο δεν είναι αποτελεσματικά αλλά είναι πιθανόν να προκαλούν και παρενέργειες εκφράζει σε δημοσίευμά του το Ταμείο Υγείας Προσωπικού Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος (ΤΥΠΑΤΕ) σε έντυπο που εκδίδει.

Στο στόχαστρο του ΤΥΠΑΤΕ βρίσκονται τρεις μεγάλες ομάδες φαρμάκων, τα περιφερικά αγγειοδιασταλτικά, τα νοοτροπικά και τα φλεβοπροστατευτικά. Στο έντυπο του ΤΥΠΑΤΕ αναφέρεται πως σύμφωνα με τη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία και τη φαρμακολογία, αυτά δεν θεωρούνται φάρμακα.

Μάλιστα επισημένουν πως στις ΗΠΑ δεν εγκρίνονται τέτοια φάρμακα ενώ, στη Γερμανία έχει καταρτιστεί κατάλογος αναποτελεσματικών ουσιών. Το ίδιο έντυπο προσθέτει ότι, στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλο ποσοστό συνταγογραφίας αυτών των φαρμάκων.

Παράλληλα, πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΤΥΠΑΤΕ, υπαρκτοί είναι οι κίνδυνοι παρενεργειών αυτών των ουσιών. Ζάλη, υπερδιέγερση, τρόμος χεριών, ναυτία, κνησμός, εξανθήματα, ταχυκαρδία, σπασμοί αρτηριών, είναι μόνο μερικές από τις πιο ήπιες ανεπιθύμητες ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν τα φάρμακα που ανήκουν στις συγκεκριμένες ομάδες.

Οι ψυχικές ανάγκες των ασθενών που αναζητούν το θαυματουργό χάπι και η διαφημιστική προώθηση τέτοιων σκευασμάτων αποτελούν, με βάση το έντυπο, τους βασικούς λόγους που έχουν οδηγήσει στην άκριτη αποδοχή τέτοιων ουσιών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.