κινεζικα βοτανα | περιαρθρίτιδα ώμου | χολιφορα αγγεια | piercing γλωσσα σκουλαρικια

Οι διαιτητικές ίνες προστατεύουν από τον καρκίνοΜία δίαιτα πλούσια σε διαιτητικές (φυτικές) ίνες μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης πολλών μορφών καρκίνων, μέχρι και 40%, σύμφωνα με ανακοίνωση Βρετανών επιστημόνων από το ερευνητικό κέντρο διατροφής, Dunn Human Nutrition Unit, του πανεπιστημίου του Cambridge στην Αγγλία.

Τα αποτελέσματα προέρχονται από την έρευνα EPIC (European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition), μία από τις μεγαλύτερες έρευνες, πάνω στη διατροφή που διεξάγεται από εννέα Ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδος και στην οποία συμμετέχουν 400.000 άτομα.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα χωρίστηκαν σε πέντε ομάδες, ανάλογα με την πρόσληψη των διαιτητικών ινών, και η ομάδα με τη μεγαλύτερη πρόσληψη έδειξε να έχει μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του παχέος εντέρου κατά 40%.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το 30% όλων των καρκίνων συσχετίζεται με τη διατροφή και ότι υπάρχει η δυνατότητα πρόληψης απλά και μόνο με καλή και ισορροπημένη διατροφή.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι οι άνθρωποι, οι οποίοι καπνίζουν ένα πακέτο τσιγάρα την ημέρα και πίνουν περισσότερο από ένα μπουκάλι κρασί, έχουν 50 φορές αυξημένη πιθανότητα να παρουσιάσουν καρκίνο του λάρυγγα και του φάρυγγα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.