σκωληκοειδίτιδα | τι ειναι η ηωσινοφιλια | πιτσα θερμιδες γραμμαρια | πιασιμο μυων στα πλευρα | κρυα ποδια χερια

Νέα εξέταση αίματος για την ανίχνευση της φυματίωσηςΜε μία νέα εξέταση αίματος οι επιστήμονες θα μπορούν να ανιχνεύουν το μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης στον οργανισμό πολύ πριν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα της νόσου, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο ιατρικό περιοδικό The Lancet.

Είναι πολύ σημαντικό για τον έλεγχο της εξάπλωσής της νόσου, η έγκαιρη διάγνωσή της, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι κάποιος που έχει ενεργή νόσο μπορεί να μολύνει στην διάρκεια ενός χρόνου 10-15 άτομα.

Με τη νέα εξέταση ανιχνεύεται στο αίμα μια πρωτεΐνη, η ESAT –6, η οποία εκκρίνεται από το μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης, αλλά δεν υπάρχει στο υπάρχων εμβόλιο κατά της νόσου.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα έρευνες η νέα αυτή εξέταση δίνει λιγότερα λανθασμένα αποτελέσματα από αυτή που εφαρμόζεται σήμερα για την ανίχνευση της νόσου. Οπως πιστεύουν οι ερευνητές θα χρειαστούν 2 με 3 χρόνια μέχρι το τεστ να αρχίσει να πραγματοποιείται στο ευρύ κοινό.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.