μπλοκαρισμα στο γονατο | υγρο στον πνευμονα φυματιωση | προσθιος κατιον κλαδος | ρήξη μήτρας

Εκκληση για προσφορά αίματος στις Μονάδες Μεσογειακής ΑναιμίαςΗ επάρκεια αίματος είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για τις ομάδες των ασθενών, που η ύπαρξή τους εξαρτάται από τη μετάγγιση αίματος και την εθελοντική προσφορά αίματος. Πολλοί από τους πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία αντιμετωπίζουν επί πλέον και δευτεροπαθείς παθήσεις λόγω της νόσου, με αποτέλεσμα η κατάσταση της υγείας τους να επιδεινώνεται εξ αιτίας της αναβολής των καθορισμένων μεταγγίσεων, λόγω ανεπάρκειας αίματος.

Οι συνέπειες από την έλλειψη αίματος για τους χρόνιους πάσχοντες ιδιαίτερα την περίοδο των εορτών είναι εγκληματικές και κορυφώνουν την αγωνία τους για την εξεύρεση των απαραίτητων ποσοτήτων αίματος. Η έλλειψη αίματος επιδεινώθηκε περισσότερο λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που έπληξαν όλη την χώρα και της αδυναμίας προσέλευσης πολλών εθελοντών αιμοδοτών στα Νοσοκομεία, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των πολυμεταγγιζόμενων ατόμων σε αίμα.

Για τους λόγους αυτούς γίνεται έκκληση για την ανάγκη προσφοράς αίματος στις μεγάλες Μονάδες Μεσογειακής Αναιμίας τόσο των Αθηνών όσο και της επαρχίας, όπως είναι το Νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία", το Δρακοπούλειο Κέντρο Αιμοδοσίας, το Π.Γ.Ν. Αθηνών "Ιπποκράτειο", το Π.Γ.Ν. Αθηνών "Γ. Γεννηματάς" κ.α. για την προσέλευση όλων των εθελοντών που αιμοδοτούν σε τακτά χρονικά διαστήματα και με την ύψιστη κοινωνική προσφορά τους προσφέρουν την ελπίδα σε όλους τους θαλασσαιμικούς και γενικότερα σε όλους τους πολυμεταγγιζόμενους πάσχοντες.

Αντίστοιχη επιστολή - έκκληση έχουν στείλει τα άτομα με Μεσογειακή αναιμία στον υπουργό Εσωτερικών κ. Κώστα Σκανδαλίδη και στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Δημήτριο Παπανικολάου, ζητώντας την άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.