πολύποδας στο στομάχι | ασπρο σπυρακι στα ουλα | προεμμηνορυσιακο συνδρομο | νόσος του κρον

Συνθήκες εργασίας φιλικές προς την οικογένειαΟ καθορισμός και η υιοθέτηση πολιτικών που θα είναι φιλικές προς την οικογένεια και θα εναρμονίζουν την επαγγελματική με την οικογενειακή ζωή, είναι το θέμα συνεδρίου που πραγματοποιείται στο Ζάππειο από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας και το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού.

Στο χαιρετισμό της, η γ.γ. Ισότητας κ. Ε. Μπέκου, αναφέρθηκε στα θετικά μέτρα που έχουν λάβει διάφορες χώρες προς αυτή τη κατεύθυνση, όπως για παράδειγμα η Γαλλία όπου θεσπίστηκε η ανδρική γονική άδεια και τόνισε την ανάγκη επέκτασης τους και στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε.

Επισήμανε ακόμη ότι στην Ελλάδα σημειώνεται χαμηλό ποσοστό συμμετοχής των γυναικών στην αγορά εργασίας, ενώ ταυτόχρονα παρατηρείται και χαμηλός δείκτης γεννητικότητας. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει την ανάγκη λήψης μέτρων που θα διασφαλίζουν τη συμφιλίωση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.

Η εκπρόσωπος του Κέντρου Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού Αντωνία Τόρρενς είπε ότι κοινός στόχος αυτών των μέτρων θα πρέπει να είναι η προσφορά στους γονείς εναλλακτικών λύσεων αναφορικά με την κατανομή του χρόνου τους μεταξύ της οικογένειας και της εργασίας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.