Εμφυτεύσιμο μικροτσίπ για όλη την οικογένεια

Τα μέλη μίας οικογένειας στις ΗΠΑ θα αποτελέσουν τους πρώτους ανθρώπους που θα εμφυτεύσουν ένα ειδικό μικροτσίπ στο δέρμα τους, το οποίο θα περιέχει σημαντικές πληροφορίες για το ιατρικό ιστορικό τους. Το συγκεκριμένο μικροτσίπ αποτελεί προϊόν της εταιρίας Applied Digital Solutions που έχει την έδρα της στη Φλόριδα και η αρχική τους χρήση θα είναι μόνο για ιατρικό σκοπό.

Το τσιπ έχει το μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού και μπορεί να εμφυτεύεται κάτω από το δέρμα, ενώ ειδικά scanner που θα διαθέτουν τα νοσοκομεία θα μπορούν να διαβάζουν όλες τις πληροφορίες που περιέχονται σε αυτό.

Πριν υλοποιηθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα η εταιρία θα πρέπει να πάρει έγκριση από τον οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), μία διαδικασία που μπορεί να αποδειχτεί χρονοβόρα.

Μέχρι τότε η εταιρία Applied Digital Solutions προσανατολίζεται προς την πώληση του επαναστατικού αυτού προϊόντος σε χώρες της νότιας και κεντρικής Αμερικής, όπου δε χρειάζεται έγκριση από το FDA.

Οι επιστήμονες από την Applied Digital Solutions τονίζουν ότι το τσιπ μπορεί να σώσει ακόμα και ζωές καθώς το άτομο μπορεί να φέρει με ασφάλεια όλες τις ιατρικές πληροφορίες μέσα στο σώμα του.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση