Το άγχος επηρεάζει την γυναικεία γονιμότητα

Tο άγχος απειλεί τη γονιμότητα των γυναικών, καθώς φαίνεται ότι επιδρά στην λειτουργία των γυναικείων ορμονών, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται αρνητικά η διαδικασία της σύλληψης, σύμφωνα με έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στο Women Research Institute στο Pittsburg.

Το άγχος έχει γίνει πλέον αναπόσπαστο τμήμα της καθημερινής μας ζωής με αποτέλεσμα πολλές γυναίκες να μην γνωρίζουν καν ότι είναι αγχωμένες, σύμφωνα με τις απόψεις των γιατρών.

Αλλοι λόγοι που επηρεάζουν αρνητικά την γονιμότητα είναι η τάση για τελειομανία και η φτωχή διατροφή.

Επιστήμονες, από το Institute in Pittsburg, παρακολούθησαν μια ομάδα γυναικών που υπέφεραν από αμηνόρροια. Οι ασθενείς αυτές είχαν ακανόνιστη ή και καθόλου περίοδο για μεγάλα χρονικά διαστήματα, που μπορεί να έφταναν και τα δύο χρόνια.

Η αμηνόρροια δεν οφειλόταν σε προβλήματα του αναπαραγωγικού συστήματος και οι γιατροί υπέθεσαν ότι το στρες μπορεί να ήταν η κύρια αιτία αυτής της κατάστασης. Πράγματι, 14 από αυτές τις γυναίκες, παρουσίασαν υψηλά επίπεδα κορτιζόλης.

Οσες γυναίκες μπήκαν σε πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης και σε συνδυασμό με ένα σωστό διαιτολόγιο ξεπέρασαν το πρόβλημα και απέκτησαν κανονική και τακτική περίοδο.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση