γεωγραφικη γλωσσα | δεξιος σκελικος αποκλεισμος | εκτακτη συστολικη αρρυθμια | κοκκαλα λεκανης

Το άγχος επηρεάζει την γυναικεία γονιμότηταTο άγχος απειλεί τη γονιμότητα των γυναικών, καθώς φαίνεται ότι επιδρά στην λειτουργία των γυναικείων ορμονών, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται αρνητικά η διαδικασία της σύλληψης, σύμφωνα με έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στο Women Research Institute στο Pittsburg.

Το άγχος έχει γίνει πλέον αναπόσπαστο τμήμα της καθημερινής μας ζωής με αποτέλεσμα πολλές γυναίκες να μην γνωρίζουν καν ότι είναι αγχωμένες, σύμφωνα με τις απόψεις των γιατρών.

Αλλοι λόγοι που επηρεάζουν αρνητικά την γονιμότητα είναι η τάση για τελειομανία και η φτωχή διατροφή.

Επιστήμονες, από το Institute in Pittsburg, παρακολούθησαν μια ομάδα γυναικών που υπέφεραν από αμηνόρροια. Οι ασθενείς αυτές είχαν ακανόνιστη ή και καθόλου περίοδο για μεγάλα χρονικά διαστήματα, που μπορεί να έφταναν και τα δύο χρόνια.

Η αμηνόρροια δεν οφειλόταν σε προβλήματα του αναπαραγωγικού συστήματος και οι γιατροί υπέθεσαν ότι το στρες μπορεί να ήταν η κύρια αιτία αυτής της κατάστασης. Πράγματι, 14 από αυτές τις γυναίκες, παρουσίασαν υψηλά επίπεδα κορτιζόλης.

Οσες γυναίκες μπήκαν σε πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης και σε συνδυασμό με ένα σωστό διαιτολόγιο ξεπέρασαν το πρόβλημα και απέκτησαν κανονική και τακτική περίοδο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.