εξωτερικα κονδυλωματα και εγκυμοσυνη | χαρτης μεσημβρινων σωματος | διατρηση στομαχου συμπτωματα

Προβλήματα κάτω από τη ζώνηΤα προβλήματα 'κάτω από την ζώνη' αποτελούν για τους άνδρες ένα από τα πιο ισχυρά ταμπού, καθώς με δυσκολία τα συζητάνε ακόμα και με τον ίδιο τους το γιατρό. Η αμηχανία που νοιώθουν και η μεγάλη δυσκολία με την οποία αναφέρονται στα σεξουαλικά προβλήματα που τυχόν αντιμετωπίζουν, την υπερτροφία του προστάτη και τη δυσοσμία των ποδιών αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο, σύμφωνα με την άποψη του ουρολόγου Mark Speakman, αναφορά η οποία συμπεριλαμβάνεται στην έρευνα της Ιαπωνικής φαρμακευτικής εταιρίας 'Yamanoychi'. Η τριχόπτωση, η παχυσαρκία και οι δερματικές παθήσεις έρχονται σε δεύτερη μοίρα καθώς προβληματίζουν μικρότερο ποσοστό αντρών.

3.500 άντρες από Αγγλία, Γαλλία, Πολωνία, Ισπανία, Ιταλία και Γερμανία ερωτήθηκαν για θέματα sex και το 46% παραδέχτηκε πως το sex αποτελεί το δυσκολότερο θέμα συζήτησης. Επιπλέον οι ’γγλοι ήταν περισσότερο απρόθυμοι να απαντήσουν σε τέτοια θέματα συγκριτικά με τους άλλους Ευρωπαίους.

Το 25% των αντρών αποφεύγει να συζητά για προβλήματα του προστάτη, ενώ το 24% νοιώθει πολύ αμήχανα μπροστά στο πρόβλημα της δυσοσμίας των ποδιών. Επιπλέον, οι Ισπανοί και οι Ιταλοί εκφράζονται πιο άνετα και μιλούν πιο ελεύθερα για το sex παρά για την υπερτροφία του προστάτη και τα προβλήματα της ουροδόχου κύστης.

Με το πέρασμα του χρόνου, η επικοινωνία των αντρών με τους γιατρούς τους βελτιώνεται και χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός, πως στο παρελθόν μόνο το 37% των αντρών γνώριζε την ύπαρξη και την λειτουργία του προστάτη.

Ανθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας ενδιαφέρονται περισσότερο για σοβαρότερες ασθένειες, όπως είναι τα διάφορα είδη καρκίνου και τα προβλήματα καρδιάς, ενώ οι νεότεροι προβληματίζονται για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία και τις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Οι γυναίκες αντιθέτως είναι πολύ πιο εξοικειωμένες σε θέματα υγείας λόγω των εμπειριών που βιώνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γέννησης του μωρού.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.