Προβλήματα κάτω από τη ζώνη

Προβλήματα κάτω από τη ζώνηΤα προβλήματα ‘κάτω από την ζώνη’ αποτελούν για τους άνδρες ένα από τα πιο ισχυρά ταμπού, καθώς με δυσκολία τα συζητάνε ακόμα και με τον ίδιο τους το γιατρό. Η αμηχανία που νοιώθουν και η μεγάλη δυσκολία με την οποία αναφέρονται στα σεξουαλικά προβλήματα που τυχόν αντιμετωπίζουν, την υπερτροφία του προστάτη και τη δυσοσμία των ποδιών αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο, σύμφωνα με την άποψη του ουρολόγου Mark Speakman, αναφορά η οποία συμπεριλαμβάνεται στην έρευνα της Ιαπωνικής φαρμακευτικής εταιρίας ‘Yamanoychi’. Η τριχόπτωση, η παχυσαρκία και οι δερματικές παθήσεις έρχονται σε δεύτερη μοίρα καθώς προβληματίζουν μικρότερο ποσοστό αντρών.

3.500 άντρες από Αγγλία, Γαλλία, Πολωνία, Ισπανία, Ιταλία και Γερμανία ερωτήθηκαν για θέματα sex και το 46% παραδέχτηκε πως το sex αποτελεί το δυσκολότερο θέμα συζήτησης. Επιπλέον οι ’γγλοι ήταν περισσότερο απρόθυμοι να απαντήσουν σε τέτοια θέματα συγκριτικά με τους άλλους Ευρωπαίους.

Το 25% των αντρών αποφεύγει να συζητά για προβλήματα του προστάτη, ενώ το 24% νοιώθει πολύ αμήχανα μπροστά στο πρόβλημα της δυσοσμίας των ποδιών. Επιπλέον, οι Ισπανοί και οι Ιταλοί εκφράζονται πιο άνετα και μιλούν πιο ελεύθερα για το sex παρά για την υπερτροφία του προστάτη και τα προβλήματα της ουροδόχου κύστης.

Με το πέρασμα του χρόνου, η επικοινωνία των αντρών με τους γιατρούς τους βελτιώνεται και χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός, πως στο παρελθόν μόνο το 37% των αντρών γνώριζε την ύπαρξη και την λειτουργία του προστάτη.

Ανθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας ενδιαφέρονται περισσότερο για σοβαρότερες ασθένειες, όπως είναι τα διάφορα είδη καρκίνου και τα προβλήματα καρδιάς, ενώ οι νεότεροι προβληματίζονται για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία και τις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Οι γυναίκες αντιθέτως είναι πολύ πιο εξοικειωμένες σε θέματα υγείας λόγω των εμπειριών που βιώνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γέννησης του μωρού.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση