Οι ημικρανίες μειώνουν την παραγωγικότητα

Τα άτομα που υποφέρουν από ημικρανίες χάνουν δύο μέρες κάθε μήνα από την δουλειά τους εξ’αιτίας των σοβαρών πονοκεφάλων τους, υποστηρίζουν οι επιστήμονες των οποίων οι έρευνες ανακοινώθηκαν στο World Congress of Neurology (Παγκόσμιο Συνέδριο Νευρολογίας).

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές ζήτησαν πάνω από 600 άτομα που υποφέρουν από ημικρανίες, να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο (HIT-6 test), με σκοπό να καθορίσουν την επίδραση των πονοκεφάλων στην παραγωγικότητα.

Τα αποτελέσματα του τέστ έδειξαν πως όσοι παρουσίαζαν σοβαρά συμπτώματα έχαναν 17.92 εργατικές ώρες μηνιαίως- που είναι ισοδύναμο με δύο ημερήσια 8ωρα. Ο μέσος όρος των χαμένων εργατικών ωρών είναι άμεσα συνδεδεμένος με την σοβαρότητα των ημικρανιών.

Οι ημικρανίες μπορεί να συνοδεύονται από ναυτία, τάση προς έμετο και ελαφριάς μορφής ευερεθιστικότητα.

Σύμφωνα με τον Dr Andrew Dowson, του King’s College Hospital, του Λονδίνου, οι ημικρανίες αποτελούν σημαντικό πρόβλημα για τις επιχειρήσεις. “Οι αρνητικές συνέπειες τέτοιων καταστάσεων στον τομέα της εργασίας, είναι παγκόσμιο φαινόμενο”, δηλώνει ο ίδιος.

Συνεχίζει προσθέτοντας “Η παραγωγικότητα είναι δυνατόν να χειροτερεύει εντυπωσιακά, λόγω των ημικρανιών. Για να μειωθούν τα αρνητικά ποσοστά των χαμένων εργατοωρών, αναγκαίο είναι να θεραπευτούν οι ημικρανίες σαν ξεχωριστή πάθηση”

Στο πλαίσιο ερευνών που έχουν γίνει για τις ημικρανίες, πρόσφατες έδειξαν ότι πιθανόν να προκαλούνται από τις αλλαγές του καιρού. Για τα παιδιά που υποφέρουν από πονοκεφάλους, υπάρχει το ενδεχόμενο να αναπτύξουν προβλήματα υγείας κατά την ενηλικίωση, συμπεριλαμβανομένου και ψυχολογικών προβλημάτων.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση