πνευμοθωρακας | ru486 κοστος | απονευρωση | blefaroplastiki xwris narkwsi xristopoulos | πνευμονια συμπτωματα

Οι ημικρανίες μειώνουν την παραγωγικότηταΤα άτομα που υποφέρουν από ημικρανίες χάνουν δύο μέρες κάθε μήνα από την δουλειά τους εξ'αιτίας των σοβαρών πονοκεφάλων τους, υποστηρίζουν οι επιστήμονες των οποίων οι έρευνες ανακοινώθηκαν στο World Congress of Neurology (Παγκόσμιο Συνέδριο Νευρολογίας).

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές ζήτησαν πάνω από 600 άτομα που υποφέρουν από ημικρανίες, να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο (HIT-6 test), με σκοπό να καθορίσουν την επίδραση των πονοκεφάλων στην παραγωγικότητα.

Τα αποτελέσματα του τέστ έδειξαν πως όσοι παρουσίαζαν σοβαρά συμπτώματα έχαναν 17.92 εργατικές ώρες μηνιαίως- που είναι ισοδύναμο με δύο ημερήσια 8ωρα. Ο μέσος όρος των χαμένων εργατικών ωρών είναι άμεσα συνδεδεμένος με την σοβαρότητα των ημικρανιών.

Οι ημικρανίες μπορεί να συνοδεύονται από ναυτία, τάση προς έμετο και ελαφριάς μορφής ευερεθιστικότητα.

Σύμφωνα με τον Dr Andrew Dowson, του King's College Hospital, του Λονδίνου, οι ημικρανίες αποτελούν σημαντικό πρόβλημα για τις επιχειρήσεις. "Οι αρνητικές συνέπειες τέτοιων καταστάσεων στον τομέα της εργασίας, είναι παγκόσμιο φαινόμενο", δηλώνει ο ίδιος.

Συνεχίζει προσθέτοντας "Η παραγωγικότητα είναι δυνατόν να χειροτερεύει εντυπωσιακά, λόγω των ημικρανιών. Για να μειωθούν τα αρνητικά ποσοστά των χαμένων εργατοωρών, αναγκαίο είναι να θεραπευτούν οι ημικρανίες σαν ξεχωριστή πάθηση"

Στο πλαίσιο ερευνών που έχουν γίνει για τις ημικρανίες, πρόσφατες έδειξαν ότι πιθανόν να προκαλούνται από τις αλλαγές του καιρού. Για τα παιδιά που υποφέρουν από πονοκεφάλους, υπάρχει το ενδεχόμενο να αναπτύξουν προβλήματα υγείας κατά την ενηλικίωση, συμπεριλαμβανομένου και ψυχολογικών προβλημάτων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.