Απαραίτητο το καρδιογράφημα και στην παιδική ηλικία

Η ανάγκη να γίνονται ένα με δύο καρδιογραφήματα στα παιδιά μέχρι την ηλικία των 16 χρόνων, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος αιφνίδιου θανάτου, επισημάνθηκε σε συνέντευξη τύπου με αφορμή το 2ο Διεθνές Συνέδριο Επεμβατικής Καρδιολογίας που θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Ιουνίου στην Αθήνα.

Στο συνέδριο που διοργανώνεται από την Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Lenox Hill Heart And Vascular Institute of New York και το Ελληνικό Ιδρυμα Καρδιολογίας, θα γίνει αναφορά στις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την διάγνωση των αρρυθμιών σε επίπεδο μοριακής βιολογίας.

Θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τα γενετικά μεταδιδόμενα νοσήματα στα οποία οφείλονται πολλοί αιφνίδιοι καρδιακοί θάνατοι , όπως η νόσος της Νάξου, το σύνδρομο Brugada και το σύνδρομο του μακρού QT.

Στα σύνδρομα αυτά ο θάνατος έρχεται στην παιδική ηλικία (η περίοδος κινδύνου αρχίζει από τα 10 έτη). Αυτός είναι ο λόγος που οι ειδικοί συνιστούν να γίνεται ένα καρδιογράφημα στην ηλικία 5-7 ετών και ένα ακόμη αργότερα σε ηλικία 15-16.

Τέλος στο συνέδριο θα παρουσιαστούν νεότερες επεμβατικές τεχνικές , όπως η βραχυθεραπεία (ενδοαγγειακή ακτινοβολία του στενωμένου αγγείου), η χρήση μπαλονιού που διατέμνει την στένωση κ.α.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση