στιγμα μεσογειακης αναιμιας | στιγμα μεσογειακης αναιμιας | φυσικη ανοσια στην ηπατιτιδα β | εντερο πονος

Απαραίτητο το καρδιογράφημα και στην παιδική ηλικίαΗ ανάγκη να γίνονται ένα με δύο καρδιογραφήματα στα παιδιά μέχρι την ηλικία των 16 χρόνων, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος αιφνίδιου θανάτου, επισημάνθηκε σε συνέντευξη τύπου με αφορμή το 2ο Διεθνές Συνέδριο Επεμβατικής Καρδιολογίας που θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Ιουνίου στην Αθήνα.

Στο συνέδριο που διοργανώνεται από την Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Lenox Hill Heart And Vascular Institute of New York και το Ελληνικό Ιδρυμα Καρδιολογίας, θα γίνει αναφορά στις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την διάγνωση των αρρυθμιών σε επίπεδο μοριακής βιολογίας.

Θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τα γενετικά μεταδιδόμενα νοσήματα στα οποία οφείλονται πολλοί αιφνίδιοι καρδιακοί θάνατοι , όπως η νόσος της Νάξου, το σύνδρομο Brugada και το σύνδρομο του μακρού QT.

Στα σύνδρομα αυτά ο θάνατος έρχεται στην παιδική ηλικία (η περίοδος κινδύνου αρχίζει από τα 10 έτη). Αυτός είναι ο λόγος που οι ειδικοί συνιστούν να γίνεται ένα καρδιογράφημα στην ηλικία 5-7 ετών και ένα ακόμη αργότερα σε ηλικία 15-16.

Τέλος στο συνέδριο θα παρουσιαστούν νεότερες επεμβατικές τεχνικές , όπως η βραχυθεραπεία (ενδοαγγειακή ακτινοβολία του στενωμένου αγγείου), η χρήση μπαλονιού που διατέμνει την στένωση κ.α.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.