ελλειψη νατριου στον οργανισμο | τχυκαρδια | αποξεση λογω αποβολης | νευρινωμα και βελονισμος

Γενετική προσέγγιση της ουλίτιδας, ανοίγει δρόμο για παρασκευή εμβολίουΗ χαρτογράφηση του γονιδιώματος του Porphyromonas gingivalis, βακτηρίου που ενοχοποιείται για την πρόκληση ουλίτιδας και άλλων στοματικών λοιμώξεων στους ενήλικες, πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ (NHI) κατά τη διάρκεια έρευνας που έγινε από το Institute for Genomic Research, του Rockville, σε συνεργασία με το National Institute of Dental and Craniofacial Research, του Forsyth Institute.

Ο υπεύθυνος της έρευνας, Floyd Dewhirst, του Ινστιντούτου Forsyth της Βοστόνης, δηλώνει ότι «Η καταγραφή της αλληλουχίας του βακτηρίου θα βοηθήσει να κατανοήσουμε γρηγορότερα τον τρόπο δράσης του, όσον αφορά την αιτία πρόκλησης της νόσου. Με τον τρόπο αυτό, θα κατασκευαστούν εμβόλια που θα παρεμβαίνουν στις βασικές βιολογικές λειτουργίες των παθογόνων μικροοργανισμών. Επίσης, με τη συλλογή δεδομένων θα συμβάλλουμε στην αξιολόγηση της ανθεκτικότητας στα αντιβιοτικά».

Οι παθήσεις των ούλων συνήθως ξεκινούν ως ουλίτιδες και χαρακτηρίζονται από οιδηματώδη ούλα που αιμορραγούν εύκολα. Αν η ουλίτιδα δεν προσεχθεί έγκαιρα, ίσως ακολουθήσει περιοδοντίτιδα, δηλαδή χρόνια φλεγμονή των ούλων και των ιστών που στηρίζουν τα δόντια. Σε προχωρημένες περιπτώσεις ενδέχεται τα ούλα να υποχωρήσουν, με αποτέλεσμα τα δόντια να χαλαρώνουν και να προκληθεί ιστική απώλεια.

Η διαδικασία πυροδοτείται από τα μικρόβια, μολονότι δεν είναι όλοι οι μικροοργανισμοί του στόματος απαραίτητα επιβλαβείς.

«Στο στόμα κάθε ατόμου βρίσκονται περί τα 500 διαφορετικά είδη μικροοργανισμών, τα περισσότερα από τα οποία δεν προκαλλούν προβλήματα, ο συγκεκριμένος όμως μικροοργανισμός, του οποίου το γονιδίωμά περιλαμβάνει 2,3 εκατομμύρια ζεύγη βάσεων και έχει 2.500 γονίδια, είναι ένας από τους παθογόνους.

Σύμφωνα με το NHI, 35 περίπου εκατομμύρια Αμερικανοί, πάσχουν από περιοδοντίτιδα. Τα νέα δεδομένα, θα βοηθήσουν τους επιστήμονες στην ανάπτυξη θεραπειών αντιμετώοισης της περιοδοντίτιδας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.