Η έγκαιρη διάγνωση του διαβήτη σώζει

Οι επιπλοκές του σακχαρώδη διαβήτη, μια πολύ σοβαρή διάσταση της νόσου, θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν σε μεγάλο βαθμό, αν η διάγνωση της νόσου είχε γίνει έγκαιρα. Σύμφωνα με το Diabetes UK, οι περισσότεροι ασθενείς πληροφορούνται για την πάθηση τους 9-12 χρόνια αργότερα από τη στιγμή που πρωτοεκδηλώνεται στον οργανισμό, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των ασθενών πολλές φορές με άσχημη κατάληξη.

Στο μεγάλο λοιπόν χρονικό διάστημα μέχρι τη διάγνωση της νόσου, εμφανίζονται επιπλοκές όπως, υψηλή αρτηριακή πίεση, προβλήματα με την κυκλοφορία του αίματος και προβλήματα στην όραση. ¨Όλες αυτές οι επιπλοκές θα μπορούσαν να αποφευχθούν, αν παρέχονταν στους ασθενείς η κατάλληλη θεραπευτική αγωγή, και ίσως τα 2/3 των διαβητικών που χάνουν την ζωή τους από την ασθένεια, θα μπορούσαν να είχαν επιζήσει

Κλινικά ο σακχαρώδης διαβήτης διαιρείται σε δυο μεγάλες κατηγορίες: Τον διαβήτη τύπου 1 ή ινσουλινοεξαρτώμενο και τον διαβήτη τύπου 2 ή μη ινσουλινοεξαρτώμενο.
Ο διαβήτης τύπου 1, εμφανίζεται σε άτομα νεαρής ηλικίας και η ινσουλίνη πρακτικά απουσιάζει στο αίμα. Ο διαβήτης τύπου 2, εμφανίζεται συνήθως σε παχύσαρκα ενήλικα άτομα, με επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα που δεν επαρκούν για τη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης.

Πρέπει λοιπόν σύμφωνα με την οργάνωση να ληφθούν μέτρα έγκαιρης διάγνωσης του σακχαρώδη διαβήτη, τα οποία θα περιορίσουν τις πιθανότητες επιπλοκών και κατά συνέπεια θα μειώσουν των αριθμό των θανάτων από αυτήν την πάθηση.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση