ερεθισμος στο μαγουλο εσωτερικα απο δαγκωμα | απο ποιον γονεα εξαρταται η διδυμη κυηση | αρρυθμιες

Η έγκαιρη διάγνωση του διαβήτη σώζειΟι επιπλοκές του σακχαρώδη διαβήτη, μια πολύ σοβαρή διάσταση της νόσου, θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν σε μεγάλο βαθμό, αν η διάγνωση της νόσου είχε γίνει έγκαιρα. Σύμφωνα με το Diabetes UK, οι περισσότεροι ασθενείς πληροφορούνται για την πάθηση τους 9-12 χρόνια αργότερα από τη στιγμή που πρωτοεκδηλώνεται στον οργανισμό, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των ασθενών πολλές φορές με άσχημη κατάληξη.

Στο μεγάλο λοιπόν χρονικό διάστημα μέχρι τη διάγνωση της νόσου, εμφανίζονται επιπλοκές όπως, υψηλή αρτηριακή πίεση, προβλήματα με την κυκλοφορία του αίματος και προβλήματα στην όραση. ¨Όλες αυτές οι επιπλοκές θα μπορούσαν να αποφευχθούν, αν παρέχονταν στους ασθενείς η κατάλληλη θεραπευτική αγωγή, και ίσως τα 2/3 των διαβητικών που χάνουν την ζωή τους από την ασθένεια, θα μπορούσαν να είχαν επιζήσει

Κλινικά ο σακχαρώδης διαβήτης διαιρείται σε δυο μεγάλες κατηγορίες: Τον διαβήτη τύπου 1 ή ινσουλινοεξαρτώμενο και τον διαβήτη τύπου 2 ή μη ινσουλινοεξαρτώμενο.
Ο διαβήτης τύπου 1, εμφανίζεται σε άτομα νεαρής ηλικίας και η ινσουλίνη πρακτικά απουσιάζει στο αίμα. Ο διαβήτης τύπου 2, εμφανίζεται συνήθως σε παχύσαρκα ενήλικα άτομα, με επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα που δεν επαρκούν για τη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης.

Πρέπει λοιπόν σύμφωνα με την οργάνωση να ληφθούν μέτρα έγκαιρης διάγνωσης του σακχαρώδη διαβήτη, τα οποία θα περιορίσουν τις πιθανότητες επιπλοκών και κατά συνέπεια θα μειώσουν των αριθμό των θανάτων από αυτήν την πάθηση.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.