Ατρησια οισοφαγου | τενοντίτιδα αχίλλειου τένοντα | mantoux | παθησεις αχιλλειου τενοντα | σαρκωμα

Προγράμματα επιχειρηματικότητας για τα άτομα με ειδικές ανάγκεςΟλοκληρωμένο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, σχεδιάζει να εξαγγείλει το Υπουργείο Ανάπτυξης, όπως τόνισε ο υπουργός κ. Νίκος Χριστοδουλάκης κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της ημερίδας, που διοργάνωσε το υπουργείο στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών, με θέμα την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της Ειδικής Δράσης: "Ανάπτυξη Νέων Τεχνολογιών Υποστήριξης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες" (ΑΜΕΑ).

Φιλοδοξία του προγράμματος, υπογράμμισε ο κ.Χριστοδουλάκης, είναι να οδηγήσει σε μια κινητοποίηση πολλών συνανθρώπων μας, που εμπίπτουν σε αυτές τις κατηγορίες, να ξεπεράσουν όλα τα προβλήματα δυσκολιών πρόσβασης, κινητικότητας και απασχόλησης προκειμένου να αξιοποιήσουν το ταλέντο, τις ιδέες και τις πρωτοβουλίες που μπορούν να πάρουν μέσω της ίδρυσης επιχειρήσεων.

Η εκδήλωση, η οποία πλαισιώνεται απο έκθεση/επίδειξη προϊόντων της Ειδικής Δράσης, αποτελεί ένα λαμπρό δείγμα για το πώς οι νέες τεχνολογίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν, έτσι ώστε να εξυπηρετήσουν τους συνανθρώπους μας να διαμορφώσουν νέους όρους ένταξης και συμμετοχής σε όλες τις κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες.

Σκοπός της δράσης αυτής, η οποία εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Ερευνας και τεχνολογίας (ΕΠΕΤ ΙΙ), είναι η μεταφορά τεχνογνωσίας και η ανάπτυξη καινοτομίας στην περιοχή των Υποστηρικτικών Τεχνολογιών Τηλεπληροφορικής για Ατομα με Ειδικές Ανάγκες.

Η Δράση στοχεύει στη δημιουργία και υποστήριξη ενός πλαισίου ενεργειών με ειδικό ελληνικό ενδιαφέρον σε τομείς εφαρμογών της Πληροφορικής Τεχνολογίας και των Τηλεπικοινωνιών για Ατομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ), με σκοπό την προώθηση των αρχών της "Σχεδίασης για Ολους" και της "Ενιαίας Πρόσβασης" και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της εθνικής βιομηχανίας μέσα στο πλαίσιο της υπό διαμόρφωση "Κοινωνίας της Πληροφορίας".

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.