Νέα πρότυπη προβατοτροφική μονάδα

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση της πρότυπης προβατοτροφικής μονάδας δυναμικότητας 500 ζώων που δημιούργησε η γαλακτοβιομηχανία ΜΕΒΓΑΛ στο βιομηχανικό της συγκρότημα, στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, έγινε από τη διοίκηση της εταιρίας, παρουσία του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης κ. Γιώργου Πασχαλίδη.

Η μονάδα ιδρύθηκε το 1995, στο πλαίσιο της κοινοτικής πρωτοβουλίας Leader. Οι κτιριακές και λοιπές εγκαταστάσεις της καταλαμβάνουν έκταση περίπου επτά στρεμμάτων και το τεχνητό λιβάδι έκταση 88 στρεμμάτων.

Ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Πασχαλίδης συνεχάρη τους ανθρώπους της εταιρίας για την πρωτοβουλία τους, καθώς, όπως είπε, αυτή δείχνει να ανοίγει νέους δρόμους στην ελληνική κτηνοτροφία, ενισχύοντας την ποιότητα στη διατροφική αλυσίδα. ‘Αν σκεφτούμε πόσα συνέβησαν τα τελευταία χρόνια με τις διαδοχικές κρίσεις στο διατροφικό κύκλο, θα μπορέσουμε να εκτιμήσουμε σωστά την αξία αυτής της πρωτοβουλίας’, πρόσθεσε ο υπουργός.

‘Ο εκσυγχρονισμός της ελληνικής προβατοτροφίας και μάλιστα της γαλακτοπαραγωγικής, θα επιτρέψει την επιβίωση και περαιτέρω ανάπτυξη ενός σημαντικού τμήματος της κτηνοτροφίας στη χώρα μας, με μεγάλη παράδοση’, επεσήμανε στην ομιλία του ο καθηγητής Κτηνιατρικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (ΑΠΘ) κ. Δημήτρης Ζυγογιάννης.

Τόνισε δε ότι η ελληνική προβατοτροφία πρέπει, αφού εναρμονισθεί με την Κοινοτική Οδηγία 46/92, να αξιοποιήσει το έλλειμμα της ΕΕ σε πρόβειο γάλα, όπως και τη ζήτηση που υπάρχει στην Ευρωπαϊκή αγορά για γαλακτοκομικά προϊόντα και ιδιαίτερα για τυρί φέτα και γιαούρτη από πρόβειο γάλα.

Ο καθηγητής κτηνιατρικής στο ΑΠΘ κ. Αντώνης Μάντης υπογράμμισε με τη σειρά του ότι η ΜΕΒΓΑΛ είναι η μόνη γαλακτοβιομηχανία στην Ελλάδα που εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου της υγιεινής και ποιότητας των προϊόντων της, το HACCP, σε κάθε γραμμή παραγωγής του εργοστασίου, στη ζώνη γάλακτος, στις πρώτες ύλες και στα τελικά προϊόντα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση