Πρότυπη ιδιωτική ασφάλιση για τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ

Με ένα πρόγραμμα πρωτοποριακό, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε ΔΕΚΟ, ο ΟΤΕ εξασφάλισε πρόσθετη ασφαλιστική κάλυψη για όλο το προσωπικό του. Ακολουθώντας τα πρότυπα ανάλογων προγραμμάτων ιδιωτικών εταιρειών, το Πρόγραμμα Ομαδικής Ασφάλισης του ΟΤΕ στην εταιρία ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΖΩΗΣ περιλαμβάνει τόσο ασφάλεια ζωής (παροχές σε περίπτωση ατυχήματος ή θανάτου) όσο και νοσοκομειακή και εξωνοσοκομειακή περίθαλψη. Η ισχύς του αρχίζει από 1-1-2002, ενώ οι παροχές υγείας λειτουργούν συμπληρωματικά προς τις προσφερόμενες από τον κύριο φορέα ασφάλισης παροχές.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του προγράμματος, θα παρέχεται η δυνατότητα, σε όσους από τους υπαλλήλους του ΟΤΕ επιθυμούν, να ασφαλίσουν με σημαντικά χαμηλό κόστος τα μέλη των οικογενειών τους για παροχές υγείας.

Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για τη βελτίωση των παροχών προς τους εργαζόμενους, που επιτεύχθηκε τόσο με τη συμβολή της ΟΜΕ-ΟΤΕ όσο και με τη συνδρομή της θυγατρικής του ΟΤΕ, ΟΤΕ – ΑΣΦΑΛΙΣΗ.

Σε κοινή δήλωσή τους ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Ν. Μανασής και ο Πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ κ. Π. Κοτρώνης τόνισαν: “Παράλληλα με τις αλλαγές που ζητάμε από τους εργαζόμενους για να προσαρμοστούν στις ανάγκες της αγοράς, φροντίζουμε για την εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών εργασίας. Η πρόσθετη αυτή ασφάλεια καλύπτει ανάγκες των εργαζομένων που δεν καλύπτονται από το εθνικό ασφαλιστικό σύστημα. Επίσης σηματοδοτεί την προσπάθεια της Διοίκησης και των εργαζομένων να δημιουργήσουν τις αναγκαίες προϋποθέσεις ώστε ο ΟΤΕ να παραμείνει κυρίαρχος στην τηλεπικοινωνιακή αγορά της Ελλάδας”.

Ο κ. Λυσιμάχου Διευθύνων Σύμβουλος της Αγροτικής Ζωής, υπογράφοντας τη σύμβαση χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετικό και ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ο θεσμός της ιδιωτικής ασφάλισης αναβαθμίζεται ολοένα και περισσότερο στη συνείδηση των πολιτών και συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των εταιριών όλων των κατηγοριών και μεγεθών, ακόμα και της εμβέλειας του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος, που προσφέρουν στο προσωπικό τους πρόσθετη ασφαλιστική κάλυψη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο ομαδικό συμβόλαιο που έχει υπογραφεί στην Ελλάδα, αφού σε αυτό συμμετέχουν οι 18.500 υπάλληλοι του Οργανισμού και οι οικογένειές τους.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση