παλμοι στο στερνο | πολφιτιδα | τυποι της γυναικειας πυελου | ιριδοκυκλίτιδα | φυματιωση μαντου

Η δίαιτα με χαμηλά λιπαρά αποδίδειΕνα διαιτολόγιο χαμηλό σε λιπαρά, αλλά υψηλό σε υδατάνθρακες βοηθάει στην απώλεια βάρους, χωρίς να επηρεάζει αρνητικά τα επίπεδα των λιπιδίων στο αίμα, ιδιαίτερα στα μέτρια υπέρβαρα άτομα. Τα αποτελέσματα αυτά προκύπτουν από έρευνα πέντε Ευρωπαϊκών χωρών.

Ερευνητικά κέντρα από την Ολλανδία, τη Δανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και την Ισπανία, σχεδίασαν μελέτη (CARMEN - Carbohydrate Ratio Management in European National diets) στην οποία συμμετείχαν 80 υπέρβαρα άτομα (άνδρες και γυναίκες) από την κάθε χώρα.

Αρχικά, για μία περίοδο πέντε εβδομάδων οι συμμετέχοντες στο ερευνητικό πρόγραμμα, κατανάλωναν συγκεκριμένα τρόφιμα αλλά, η διατροφή τους κατά την περίοδο αυτή περιείχε ποσοστό λίπους, ανάλογο με τις διατροφικές συνήθειες της κάθε χώρας.

Στη συνέχεια τα άτομα χωρίστηκαν σε τρείς διαφορετικές ομάδες. Η μία ομάδα συνέχισε να διατρέφεται με το ίδιο ποσοστό λίπους. Η δεύτερη ομάδα ακολούθησε διαιτολόγιο με χαμηλά λιπαρά και υψηλά σάκχαρα και η τρίτη ομάδα διαιτολόγιο με χαμηλά λιπαρά και υψηλό άμυλο. Στο τέλος εξάμηνης περιόδου 316 άτομα είχαν ολοκληρώσει το πρόγραμμα.

Τα άτομα από τις δύο ομάδες με τη χαμηλή πρόσληψη λίπους μείωσαν το σωματικό τoυς βάρος κατά 10% και 8% αντίστοιχα με παράλληλη μείωση του σωματικού λίπους, ενώ τα άτομα από την ομάδα με τη μη-μειωμένη πρόσληψη λίπους αύξησαν το βάρος τους.

Ενώ τα αποτελέσματα έδειξαν μέτρια μείωση του σωματικού βάρους, ο έλεγχος στην πρόσληψη του διατροφικού λίπους φαίνεται να βοηθάει σημαντικά στην πρόληψη της παχυσαρκίας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.