Καλή επιτυχία με γυμναστική

Για εσάς που σήμερα αρχίζουν οι εξετάσεις και το άγχος σας έχει κυριεύσει, οι ειδικοί έχουν τη λύση! Σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “Annals of Behavioral Medicine” και στην οποία συμμετείχαν 135 φοιτητές, αποδείχθηκε ότι όσοι γυμνάζονταν είχαν περισσότερες πιθανότητες να ελέγξουν το άγχος τους την περίοδο των εξετάσεων σε σχέση με αυτούς που δεν γυμνάζονταν.

Η άσκηση είναι ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να αντιμετωπίσει κάποιος τις παρενέργειες που προκαλούνται από το άγχος. Για να βρεθεί η συσχέτιση ανάμεσα στην άσκηση και τα πλεονεκτήματα που έχει στην ψυχική υγεία, οι ερευνητές επικεντρώθηκαν στις ουσίες που προκαλούνται από τον εγκέφαλο κατά την διάρκεια του stress.

Σύμφωνα με την έρευνα του περιοδικού, οι φοιτητές που δήλωσαν ότι δεν γυμνάζονται είχαν 37% περισσότερα ποσοστά ανησυχίας, ευερεθιστικότητας και επιθετικότητας σε σχέση με τους συναδέλφους τους.

Οι επιστήμονες που έκαναν την έρευνα έφτασαν στο συμπέρασμα πως η άσκηση είναι εξαιρετικά σημαντική, ιδιαίτερα σε περιόδους της ζωής όπου διακατεχόμαστε από άγχος, στο να βοηθήσει να ξεφεύγουμε από τα προβλήματα της καθημερινότητας, κάνοντας ένα ευχάριστο διάλειμμα.

Αν παρόλα αυτά, ο χρόνος σας είναι πολύτιμος και δεν θέλετε να τον ξοδέψετε στα γυμναστήρια ή στην ύπαιθρο κάνοντας γυμναστική, ακολουθείστε το παρακάτω πρόγραμμα:

Κάθε 60 λεπτά κάντε ένα 5λεπτο διάλειμμα. Σε κάθε τέτοιο διάλειμμα εφαρμόστε διατατικές ασκήσεις, που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε τους μύες που βρίσκονται σε ένταση. Επίσης μπορείτε να κάνετε έντονο jogging επί τόπου, που θα σας βοηθήσει να εκτονωθείτε από την πίεση του διαβάσματος. Χρησιμοποιήστε λίγο την φαντασία σας, δώστε στο σώμα και τον εγκέφαλο σας την δυνατότητα της ξεκούρασης για καλύτερα αποτελέσματα και….καλή επιτυχία!!

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση