εκλαμψια | τι δεν κανει να τρωμε οταν εχουμε χολιστερινη | pws pernoun oi antres ton xwrismo

Ενας στους τρεις γάμους διαλύεται την πρώτη δεκαετίαΗ πιθανότητα να χωρίσει ένα ζευγάρι μετά από 10 χρόνια γάμου είναι 33%, ποσοστό που το 1970 ήταν 20%, ενώ το 60% των γάμων στους οποίους η νύφη είναι μικρότερη των 18 ετών καταλήγουν σε διαζύγιο μέσα στα 15 χρόνια, σύμφωνα με μελέτη που έγινε από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, στις ΗΠΑ.

Η έρευνα, στην οποία έλαβαν μέρος 11.000 γυναίκες, ηλικίας 15-44 ετών, είναι τμήμα μιας περιοδικής έρευνας που γίνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες κάθε τριάντα περίπου χρόνια. Η τελευταία ανάλογη μελέτη είχε διεξαχθεί το 1970.

Οι δεύτεροι γάμοι σύμφωνα με την μελέτη είναι ακόμα λιγότερο πιθανό να επιτύχουν. Το 40% αυτών των γάμων διαλύεται μέσα στα πρώτα 10 χρόνια, ενώ πριν από 30 χρόνια το ποσοστό αυτό ήταν 29%.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι όσο μικρότερη παντρεύεται η γυναίκα τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχει ο γάμος να διαλυθεί. Ετσι, το 60% των γάμων στους οποίους η νύφη είναι μικρότερη των 18 ετών καταλήγουν σε διαζύγιο μέσα στα 15 χρόνια. Το αντίστοιχο ποσοστό στις νύφες ηλικίας μεγαλύτερης των είκοσι ετών, ήταν 36%.

Οι επιστήμονες που διοργάνωσαν την έρευνα ανέφεραν ότι δεν μπορούν να αποδώσουν με ακρίβεια τα αίτια στα οποία οφείλεται η σημαντική αυτή αύξηση των ποσοστών, θεωρούν όμως ότι οι επιπτώσεις αυτού του φαινομένου στην κοινωνία και στην ανατροφή των παιδιών είναι σημαντικές.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.