λυκος και κληρονομικοτητα | ασπιρινη και ημικρανια | ηλεκτροβελονισμος συσκευες | βηματοδοτης gr | χοληστερινη

Οι εξωτικές διακοπές μειώνουν τα αποθέματα αίματοςΟι Βρετανοί που πρόκειται να ταξιδέψουν σε εξωτικά μέρη, καλούνται να δώσουν αίμα πριν την αναχώρηση τους, καθώς όταν επιστρέψουν δε θα μπορούν να δώσουν αίμα για ένα χρόνο, βάση των αυστηρών κανόνων που ισχύουν για την αποφυγή μόλυνσης από ασθένειες που προέρχονται από εξωτικά μέρη.

Οι υπεύθυνοι του National Blood Service τονίζουν ότι είναι ζωτικής σημασίας, τα άτομα να εντάξουν την αιμοδοσία στις πρωταρχικές του προτεραιότητες, καθώς υπάρχει συνεχής αύξηση του αριθμού των τουριστών που ταξιδεύουν σε εξωτικές χώρες, με αποτέλεσμα να υπάρχει άμεσος κίνδυνος μείωσης των αποθεμάτων αίματος.

Μία ανεξάρτητη έρευνα, που έγινε από το Βρετανικό ταξιδιωτικό γραφείο Thomas Cook, αποκάλυψε ότι μόνο το 1% των παραθεριστών σκέφτονται να δώσουν αίμα πριν φύγουν για διακοπές.

Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας αφαιρούνται τα κύτταρα που πιθανόν να περιέχουν τον ιό του HIV. Eκτός όμως από τον ιό του HIV υπάρχουν και άλλες ασθένειες, όπως η ελονοσία, που είναι δυνατόν να προσβάλλουν τον ανθρώπινο οργανισμό μέσω μετάγγισης αίματος. Οι δωρητές αίματος πρέπει να είναι άνω των 17 ετών και κάτω των 60, καθώς επίσης να μην πάσχουν από σοβαρά προβλήματα υγείας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.